Србија

Вучић у суботу разговара са Путином: Ускоро 10 операбилних “мигова 29” и НЕЋЕМО НА ТОМЕ СТАТИ!

Ми никакве сукобе нећемо и не желимо, али хоћемо да будемо сигурни да смо у стању да заштитимо, сачувамо и одбранимо нашу земљу, рекао је Вучић

 

Loading...

Србија ће ускоро имати операбилних 10 МиГ-ова 29, што је, у поређењу са регионом, убедљиво најзначајнији број и на томе се неће стати, јер је жеља да се грађани осећају сигурно, изјавио је данас председник Републике Александар Вучић. Додао је да ће у суботу имати важан телефонски разговор са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

– Захвалићу се на помоћи, јер смо то добили под најповољнијим могућим условима, а ми ћемо наставити да јачамо своју армију – рекао је председник Србије.

ПАНИКА У КОМШИЛУКУ ЗБОГ МИГОВА: Хрватска купује Ф-16 и „грипене“!

– Ми никакве сукобе нећемо и не желимо, али хоћемо да будемо сигурни да смо у стању да заштитимо, сачувамо и одбранимо нашу земљу – рекао је Вучић, након отварања фабрике у Руми.

Стање у војсци, сматра председник, неупоредиво је боље него што је било раније, а подсетио је да, када је он постао министар одбране, да тада није био ниједан МиГ 29.

– Имали смо један плус један МиГ 21, као и два МиГ-а 29 ван ресурса. Немојте да заборавите да сам више пута рекао да сам био изложен подсмесима и нападима како никада неће стићи ти Мигови, видели сте да их нисам чак чекао на аеродрому, зато што се подразумева да, када народу и грађанима кажем да сам се договорио са председником Путином, то значи да ће то бити урађено – рекао је председник.

Војници ће бити задовољнији, истиче Вучић и каже да ће имати “значајно, веома значајно повећање плата”.

– Да ли је то довољно – није, али и следеће године, када дође кумулативно, када рачунате, биће значајно више. Они немају мање у односу на оно што су имали пре смањења, сада ће имати значајно више, тако да верујем да је војска данас много јача, а ви ћете имати прилику 20. октобра да видите како треба да изгледа опремљено 1.500 војника наше специјалне бригаде, али видећемо да ли ће бити још неких – рекао је Вучић.

КОСОВО НИЈЕ НИ ИМАЛО ШАНСЕ ЗА УНЕСКО

Косово није имало никаву сансу да буде примљено у УНЕСКО и Интерпол, оценио је данас председник Александар Вучић и поручио да ћемо ми увек да се боримо за очување насих цркава, манастира, културне бастине.

Одговарајући на питања новинара Вучић је рекао да је “очигледно његов опрез био тачнији него тврдње косовског министра спољних послова Беџета Пацолија”, који је, како је рекао, говорио о томе да Косово има гарантоване гласове.

– И Пацоли, као раније Јеремић, пошто су се увек хвалили великим активностима, а није им бас ишло најбоље у томе, сада се види да ће Косово још једно две године морати да сачека, а и онда ћемо видети – рекао је Вучић, те закључио:

– Нису имали готово никакву сансу, али ћемо се ми увек борити за очување насих цркава, манастира, културне баштине на Косову.

Упитан очекује ли да ће Косово наставити да лобира за пријем у Унеско и Интерпол, Вучић је рако да то свакако следи, с обзиром да су и Тачи и Пацоли, како је рекао, “озбиљни противници”.

– И Рама, који то с њима ради, такође је озбиљан противник, али много озбиљнији су њихови политички спонзори и ту је наша тешка битка – рекао је, те поручио да је зато важно да што пре разговарамо као овде у Руми, о томе ста производимо и како ћемо да живимо боље.

Како је приметио, нико га није данас питао да ли је пробао “те нудле и презле које ће правити фабрика у Руми”, а такве ће ствари, додао је, бити наша главна тема у будућности.

МЕРА САРАДЊЕ НЕ МОЖЕ БИТИ СТЕПЕН ПОНИЖЕЊА ЗА СРБЕ

Мера српско-хрватске сарадње не може бити степен понижења грађана Србије и српског народа, рекао је данас председник Александар Вучић поводом одлагања сусрета с хрватском председницом Колиндом Грабар Китаровић.

Вучић је истакао да су два председничка кабинета у контакту по том питању:

– Желим да гледам у будућност И да радим на томе да се направе што бољи односи између две земље – истакао је српски председник у разговору с новинарима.

– Мера наше сарадње, међутим, никако не сме да буде мера понижења грађана Србије и српског народа – рекао је Вучић.

Приметио је да би му, ако би коментарисао изјаве хрватских политичара, попут Пленковића и Јандроковића, требало два дана да о томе говори.

– Верујем у већу озбиљност и посвећеност у нашим односима – поручио је.

СТРАШНЕ ИЗМИШЉОТИНЕ ПСГ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су “страшне измишљотине” наводи Покрет слободних грађана да је уочи предстојећих београдских избора последњих месеци у општинама Врачар и Звездара повећан број уписаних градјана у бирачки списак.

– Немојте да рушите демократске капацитете и потенцијале Србије, јер сте ви неспособни, немарљиви, нерадници. Немојте да рушите целу земљу због тога и да измишљате такве гадости – рекао је Вучић новинарима у Руми.

Вучић је казао да “нема баш никаквих докумената” и да је МУП једини дужан да да прави документ.

– Они знају да су лажови. Они не верују у то. Лажови по природи, састали се тамо да би имали разлог да позову људе да изађу на улицу – додао је он.

Он је упитао да ли је на Врачару данас 5.000 више уписаних бирача него што је било за председничке изборе, истичући да је то лако проверљиво

– Отиђите, тражите да вам покажу тачан број и видећете да је 300 људи мање – рекао је Вучић и упитао како ПСГ није срамота да лажу и како их није стид да причају такве глубости.

Вучић је казао да се на годишњем нивоу број људи у Београду увећа између шест и осам хиљада због миграција из других делова Србије.

– Они живе за ту фотељу, не разумеју промене у свету… Ово им је 50 сан како ће да ме победе, а опет ће то бити пусти снови. Сам кад будем отишао ће да победе а од тада неће никад да победе, јер људи неће нераднике и неспособне људе. Људи хоће будућност и живот, а не празне приче – рекао је Вучић.

ВЛАДА ДОБРО РАДИ, ВИДЕЋЕТЕ ПО НОВЧАНИКУ

Председник Србије Александар Вучић је, на питање новинара да прокоментарише 100 дана рада Владе, одговорио да о премијерки Ани Брнабић мисли исто оно што је мислио и када је предлагао за премијера.

– Влада ради добро, резултати ће бити добри, видећете и по свом новчанику – поручио је Вучић.

БОЉЕ БИТИ НАЦИСТА, НЕГО АНТИФАШИСТА! Двоструки аршини светске и европске куће фудбала!

Како је истакао, чињеница која доказује да влада ради добро јесу фабрике које су у константном порасту и додао да је у Руми од шест нових фабрика он отворио четири, док је у Нишу присуствовао отварању или постављању темељца за чак шест од седам фабрика.

– Тај грозни, овакав или онакав Вучић, сваку од тих фабрика је отворио, ниједну није затворио – указао је председник.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

Loading...
loading...
loading...