Издвајамо Србија

ЗАВРШЕН САСТАНАК ВУЧИЋА И ХОЈТА ЈИА: Амерички дипломата отворено уценио Србију!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са замеником помоћника америчког државног секретара Брајаном Хојтом Јием. Како Информер сазнаје, сусрет није био најпријатнији, јер је амерички званичник Србији поставио изузетно тешке услове

Како сазнајемо, Хојт Ји је током састанка инсистирао на питању поштовања територијалног интегритета лажне државе Косово и признавања њене независности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ји је, такође, председнику Вучићу поручио да Србија не може да уђе у Европску унију док истовремено једном ногом корача према Русији.

Хојт Ји потврдио да су Јанковић и Јеремић тражили дистанцирање од Русије

Брајан Хојт Ји је, како сазнајемо, на састанку с Александром Вучићем, потврдио да су се „лидери“ опозиције Саша Јанковић и Вук Јеремић захтевали од њега да изврши притисак на Србију да се одрекне Русије и потпуно окрене ЕУ. Тиме је демантовао Јанковића и Јеремића који су на друштвеним мрежа то негирали и претили тужбом Информеру јер је те информације објавио.

За време састанка амерички званичник изнео је и неке примедбе на рачун стања у правосуђу и слободе медија у Србији, али је након предочених доказа о стању у српским медијима те примедбе повукао.

Вучић је, како такође сазнајемо, након сусрета са Брајаном Хјотом Јием, отказао све договорене састанке и отишао на консултације са најближим сарадницима, како би била донета одлука о наредним корацима Србије у вези изнетим ставовима америчког званичника.

Кабинет председника Србије ускоро ће издати званично саопштење поводом састанка Александра Вучића и Брајана Хојта Јиа.

 

 

Извор: Информер.рс