loading...
Србија

ЗАПАД ОСМИСЛИО, ВУЧИЋ ПРИСТАО: Инвазија миграната на Србију

Нова транша Европске уније за збрињавање миграната у Србији тешка четири милиона евра, коју је најавио Христос Стилијанидис, европски комесар за хуманитарну помоћ, могла би, према мишљењу дела домаће политичке јавности, да значи наум Брисела да Србију претвори у последњу станицу за избеглице са Блиског истока.

 

Они који верују у тај сценарио сматрају да актуелна власт у Србији по налогу Запада прима људе с Блиског истока. Као додатни аргумент послужила им је све гласнија медијска прича о пристанку немачке канцеларке Ангеле Меркел да ограничи број тражилаца азила на 200.000 годишње.

Срамота! Амерички медији опет ПЉУЈУ по Србима, а то исто почињу да раде и Шпанцима

Напрасно пријатељство, прво премијера сада председника Србије Александра Вучића са Меркеловом, према мишљењу Милана Стаматовића, председника Општине Чајетина, смишљено је с циљем да Србија прими највећи део миграната.

– Од почетка мигрантске кризе све државе су се заштитиле осим Србије која је дозволила неконтролисан улазак, а Вучић и тада министар рада Александар Вулин лажно су нас уверавали да је реч о хуманости – каже он за „Вести“.

Београдски гост, европски комесар за хуманитарну помоћ Христос Стилијанидис, рекао је да је новац из ЕУ намењен за образовање, исхрану, заштиту миграната и подсетио да је Брисел од почетка кризе обезбедио Србији 80 милиона евра помоћи. Вучић је изразио „огромну захвалност“.

– Толико новца нисмо узели од српских пореских обвезника – рекао је српски председник, обелоданивши да је са комесаром ЕУ разговарао и о помоћи, у случају повећања таласа миграција.

Те поруке о новцу за интеграцију миграната и повећању њиховог броја, према речима Стаматовића, довољно говоре о томе да је Вучић замајавао грађане Србије хуманошћу, а да у ствари ради по налогу Запада.

Аналитичар Бранко Драгаш је у више наврата јавно указивао о штетности „планиране и режиране мигрантске кризе“ по националне интересе Србије.

ЕУ НАМ ОПЕТ ЛУПИЛА ШАМАР: Ево како су нам одбрусили у вези Косова

– Нажалост, тај несрећни народ, првенствено с Блиског истока, изманипулисан је да иде, не преко европске Бугарске и европске Румуније, већ тзв. Балканском рутом. Прошле године Србију је напустило више од 50.000 људи и очито је у плану да се тај тренд настави. Реч је о испуњавању жеља и намера Брисела и Вашингтона да се Србија уништи сеобом њеног народа и насељавањем миграната – прокоментарисао је Драгаш за „Вести“.

 

Извор: Vestionline.com

loading...