loading...
Издвајамо Русија

ЗАХАРОВА ЗАПРЕТИЛА: Натерали сте нас, сад ћете добити ОДГОВОР!

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Москва ради на одговору за блокаду оглашавања РТ-а и Спутњика на Твитеру, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова у интервјуу за Спутњик.

„Овакве акције агресивне природе против руских медија неће остати без одговора, упркос чињеници да то није наш избор и да никада нисмо прибегавали оштрим мерама. Али у овом случају, када су Американци престали да играју по правилима, користећи арсенал обавештајних служби, доћи ће до одговора. Он се сада разматра“, рекла је Захарова.

Она је такође описала као „веома узнемирујући сигнал“ везу између америчких припадника снага реда и обавештајних служби и великог приватног предузећа (тј. „Твитера“), која је постала очигледна након ових акција.

У четвртак је америчка друштвена мрежа „Твитер“ објавила одлуку да блокира оглашавање са канала у власништву руских медија РТ-а и Спутњика. У саопштењу компаније се наглашава да је одлука донета на основу истраге „мешања Русије“ у председничке изборе у САД 2016. године. При томе се испоставило да је током предизборне кампање Твитер сам предлагао РТ-у да постави велики број реклама, а потом је то сакрио од обавештајног одбора САД. РТ је понуду Твитера одбио. Спутњику је саопштио да агенција никада није користила платну промоцију на Твитеру.

 

Извор: rs.sputniknews.com