Издвајамо Србија

ЗОРАНУ МАРЈАНОВИЋУ ОДУЗЕЛИ ЋЕРКУ! Ево кога је центар за социјални рад одредио као старатеља малој Јани

Центар за социјални рад одузео је 10. октобра Зорану Марјановићу (39) старатељство над његовом шестогодишњом ћерком!

Јанин старатељ сада је психолог Градског центра за социјални рад, а она је привремено смештена код њеног стрица Милоша Марјановића!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бригу о детету Јелене Марјановић преузео Центар за социјални рад, Јанин старатељ од 10. октобра је психолог из социјалног, док ће она привремено боравити код стрица Милоша.

Фото: Јутјуб

– О ћерки убијене Јелене Марјановић и њеног мужа Зорана, који се сумњичи да ју је убио, до даљег ће бринути радници Центра за социјални рад. Она ће засад живети са Милошем, али ако се деси да и он заврши иза решетака, мала Јана ће аутоматски бити одведена из куће Марјановића. У том случају, она више не би могла да живи у кући с бабом Зорицом и дедом Владимиром – каже извор Српског телеграфа из истраге.

Према његовим речима, одлука о судбини девојчице донета је почетком прошле недеље.

Уколико Милош евентуално буде приведен, Јана ће бити одведена из куће Марјановића.

– Мала Јана је пре годину и по дана остала без мајке, а отац јој је ухапшен средином септембра. Дете је остало без родитељског старања, па су радници Центра за социјални рад по службеној дужности покренули поступак старатељске заштите. Запослени су посетили Јану у кући у Борчи, у којој живи са стрицем, његовом супругом, бабом и дедом. Утврђено је да девојчица ни на који начин није угрожена и да је тамо безбедна. То су потврдили и извештаји из вртића, разговори са рођацима, као и прегледи мале Јане. Развој девојчице није угрожен, па јој није била потребна помоћ специјализованих стручњака – прича наш саговорник.
Адвокат Ирена Кнежевић поводом одлуке о старатељству над Јаном каже да је у оваквим случајевима најважнији интерес детета.

– Приликом одабира старатеља увек се разматрају способности које су неопходне за обављање те дужности, што процењује Центар за социјални рад. Надлежни органи могу разрешити старатеља уколико престане да обавља дужност, злоупотребљава права или грубо занемарује дужности старатеља – прича Кнежевићева.

Ко хоће старатељство

Милош Марјановић, Зоранов брат и стриц мале Јане
Бранислав Крсмановић, стриц убијене певачице
Горица Крсмановић, стрина Јелене Марјановић
Љубица Марковић, тетка убијене Јелене

Она додаје да у одређеним случајевима орган старатељства може да постави привременог старатеља ако процени да је то неопходно ради привремене заштите личности, права или интереса детета.

У борбу за старатељство над Јаном су се, осим Милоша Марјановића, укључили Јеленин стриц Бранислав Крсмановић из Београда, певачицина стрина Горица Крсмановић из Краљева и њена тетка Љубица Марковић из Крушевца.

– За старатељство над дететом било је заинтересовано више најближих сродника. Поједини сродници живе у Крушевцу и Краљеву, што захтева да се и центри из тих градова ангажују у процену и одабир привременог старатеља. За то би требало доста времена, па је брига брига о детету до неког коначног решења привремено додељена Градском центру за социјални рад – каже извор

 

Извор: република.рс / информер