Издвајамо Регион

ИСТРАНИ УДАРИЛИ НА УСТАШЕ, СРБИ ЋЕ ИХ ПОДРЖАТИ: Затвор за оне који пропагирају кољаче из Јасеновца и НДХ!

Истарски ИДС тражи да сви који убудуће буду пропагирали нацистичке, фашистичке и усташке симболе, што укључује и усташки поздрав „за дом спремни“, буду кажњени од шест месеци до две године затвора. Срби додају да је у све потребно укључити и васпитне мере

Саборски заступници подељени су по питању предлога клуба ИДС/ПГС/РИ о допуни Кривичног закона прописаним казнама затвора од сест месеци до две године за пропагирање нацистичких, фашистичких и усташких симбола, што укључује и усташки поздрав „за дом спремни“.

Део заступника, наиме, подржава предлог ИДС уз дораду, док се део заступника уместо кажњавања залаже за едукацију младих о злочинима тоталитарних режима.

Председник СДСС-а Милорад Пуповац сматра да је – као што је случај у земљама које су се суочиле с последицама нацизма, фашизма и њихових колаборационистичких покрета и режима као што је било усташтво – и у Хрватској дошло време да се почне санкционисати њихово ревитализовање, укључујући и затворске казне као у Аустрији, Немачкој или Италији.

Али, то неће бити довољно, упозорио је Пуповац и потребним оценио предузимање мера око васпитних и медијских политика.

– ИДС може рачунати на нашу подршку ако свој предлог прошири и на васпитне и медијске политике, које ће допринети томе да пенализација не буде једини начин суочавања с тим феноменима – поручио је Пуповац, пренели су хрватски медији.

 

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2017.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031