Издвајамо Регион

ИСТРАНИ УДАРИЛИ НА УСТАШЕ, СРБИ ЋЕ ИХ ПОДРЖАТИ: Затвор за оне који пропагирају кољаче из Јасеновца и НДХ!

Истарски ИДС тражи да сви који убудуће буду пропагирали нацистичке, фашистичке и усташке симболе, што укључује и усташки поздрав „за дом спремни“, буду кажњени од шест месеци до две године затвора. Срби додају да је у све потребно укључити и васпитне мере

Саборски заступници подељени су по питању предлога клуба ИДС/ПГС/РИ о допуни Кривичног закона прописаним казнама затвора од сест месеци до две године за пропагирање нацистичких, фашистичких и усташких симбола, што укључује и усташки поздрав „за дом спремни“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Део заступника, наиме, подржава предлог ИДС уз дораду, док се део заступника уместо кажњавања залаже за едукацију младих о злочинима тоталитарних режима.

Председник СДСС-а Милорад Пуповац сматра да је – као што је случај у земљама које су се суочиле с последицама нацизма, фашизма и њихових колаборационистичких покрета и режима као што је било усташтво – и у Хрватској дошло време да се почне санкционисати њихово ревитализовање, укључујући и затворске казне као у Аустрији, Немачкој или Италији.

Али, то неће бити довољно, упозорио је Пуповац и потребним оценио предузимање мера око васпитних и медијских политика.

– ИДС може рачунати на нашу подршку ако свој предлог прошири и на васпитне и медијске политике, које ће допринети томе да пенализација не буде једини начин суочавања с тим феноменима – поручио је Пуповац, пренели су хрватски медији.

 

 

Извор: Тањуг