Србија

ЛАЗАНСКИ: Из Русије стиже 30 ТЕНКОВА и 30 оклопних возила, а из Белорусије ЈОШ 8 МИГОВА! (Видео)

Србија сада, након набавке мигова из Русије, који ће бити изложени на војној паради 20. октобра поводом Дана ослобођења Београда, држи корак са Мађарима, Румунима и Бугарима, сматра војно-политички коментатор Мирослав Лазански

 

Лазански је гостујући у Јутарњем програму Телевизије Пинк истакао да је то највећа модернизација и јачање Војске Србије од 1991. године.

100 ДАНА ВЛАДЕ! БРНАБИЋ У КРУШЕВЦУ: Пензије веће за 5%, а плате за 10% од 1. јануара!

– То је највећа модернизација у послењих 26. година и квалитативно и квантитативно. Тих шест мигова неопходни су за чување ваздушног простора, а не да би се спремали за рат. Мада је глупо негирати функцију војске јер се свака војска спрема за рат – истакао је Лазански.

Он је додао да ће на војној паради у Батајници, којој ће присуствовати и руски министар спољних послова Сергеј Шојгу, бити представљено и 1.500 војника специјалних снага, са најмодернијом опремом, која обухвата и нове ска пушке.

– То је тај ударни одред, снаге за брзе интервенције. Верујем да ће број тих војника порасти на 3.000 – рекао је Лазански и указао да су вођени разговори са Белорусијом за набавку још осам мигова.

Како је указао, мигови из Русије ће након модернизације имати одличне перформансе. Радар жук ће имати десет пута већи домет, аквизицију циља са 120 километара, парћање 10 циљева истовремено и гађање четири циља одједном.

– Тај пакет укључује и резервне делове за мигове, радаре, ракете дугог домета…Добићемо од Русије врло брзо 30 тенкова Т72, вероватно Б3 ниво модернизације и 30 оклопних извиђачких аутомобила. То је довољно да се формира стратешка резерва врховне команде – навео је Лазански.

ПРОЦЕДУРА ЈЕ ЈАКО ЈЕДНОСТАВНА: Ево где треба да се пријавите АКО СТЕ НЕЗАПОСЛЕНИ да добијете ПАРЕ ОД ДРЖАВЕ!

Према његовим речима, до краја године у оперативни састав Војске улази и шест “Лазара”, а до половине 2018. требало би да их буде 18, и исти број самоходих хаубица.

Извор: Pink.rs

loading...
Loading...