Србија

МИСТЕРИЈА! ГДЕ ЈЕ ОРУЖЈЕ КОЈИМ ЈЕ УБИЈЕНА ЈЕЛЕНА?! Убица је рачунао да НИКАД НЕЋЕ БИТИ ПРОНАЂЕНО!

Фото: Јутјуб

Ко је и како убио певачицу Јелену Марјановић може са сигурношћу да буде утврђено анализом оружја којим је злочин почињен, али ни после годину и по дана није откривено шта се са њим десило

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Оружје којим је извршено кривично дело један је од круцијалних доказа јер показује начин на који је то дело учињено – каже за Блиц адвокат Иван Бајазит.

АМФИЛОХИЈЕ РЕКАО ИСТИНУ О АБОРТУСИМА: Сви га напали а онда се јавио Никола и ЗАПУШИО ИМ УСТА!

Оружје којим је убијена певачица Јелена Марјановић од самог почетка истраге њеног убиства представља највећу мистерију. Од камена, мотке, бејзбол палице, па до чекића и шрафцигера, приче о предмету којим је убица несрећну певачицу девет пута крвнички ударао у главу мењане су све до хапшења њеног супруга Зорана Марјановића због сумње да је починио убиство.

Фотографије са обдукције Јелене Марјановић су указале на то да је коришћен оштар предмет. Ужасне, снажне повреде јасно указују на то да је Јелена убијена из страсти – убица је жртву напао с леђа, ударајући је оштрим предметом (шрафцигером или чекићем) највише по средини и по десној страни главе. Није се зауставио када је пала, већ ју је ударао и даље.

Иако је недељама након убиства полиција претраживала шире подручје места где је Јелена убијена, од предмета који је коришћен у овом монструозном злочину није било ни трага ни гласа. Канал у Црвенки, где је тело нађено, исушен је неколико пута, све шибље и трава исечени су, дивља депонија на крају насипа рашчишћена је, прегледани су контејнери на путу ка Црвенки, претресене су све куће у том месту, али безуспешно.

То што оружје није нађено, могло би да указује да је злочин добро осмишљен и да га је убица понео са собом, решивши га се негде где полиција неће тражити. А за то је, могло би се рећи, имао довољно времена пошто је од тренутка када је Јелена Крсмановић нестала, то јест када је убијена, до проналаска тела прошло више од 20 сати.

У близини места где је нађено тело певачице су Дунав, али и три канала на путу између Црвенке и Борче, где је убица могао да се реши оружја. Такође, могао га је бацити и у шуму која води ка шљункари у близини места где је певачица убијена. А могао га је однети и на други крај града јер је полицијска потрага за несталом певачицом започета касно у ноћ неколико сати пошто је, према тврдњама супруга Зорана Марјановића, последњи пут виђена.

Стручњаци са којима смо разговарали наглашавају да је оружје којим је извршено неко кривично дело најбитнији доказ у решавању случаја.

– Проналаском оружја којим је неко убијен слажу се чињенице. Оно је један од три стуба у решавању случаја. Оно представља начин на који је неко убијен – наглашава адвокат Иван Бајазит.

ОГЛАС КОЈИ ЈЕ НАСМЕЈАО ЦЕО РЕГИОН: Босанац нуди плату, стан и храну, али ове раднице никако НЕ ДОЛАЗЕ У ОБЗИР

Истог мишљења је и криминолог Златко Николић.

– Увек је средство извршења јако важно за сам процес истраге јер оно може одвести до убице и до одговора како је убица извршио кривично дело. Међутим, оно није најнеопходније јер се може и без њега закључити како је неко убијен. Постоје и други докази и друга средства – закључује он.

 

Извор: Blic.rs / Informer.rs