Издвајамо Србија

НОВИ ЗАКОН – НОВИ УДАР НА НОВЧАНИК: Ако на весељу радите ОВО, следе ОГРОМНЕ КАЗНЕ!

Примери повреда, посебно када су у питању малолетници, бројни су

Ко пали бакље и баца петарде, плаћаће убудуће казне и до 100.000 динара, док ће онај ко нарушава јавни ред и мир и угрожава сигурност других пуцањем из ватреног оружја плаћати 100.000 – 150.000. За ово дело могућа је и казна до два месеца затвора, пишу „Вечерње Новости“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све ово је предвиђено изменама Закона и јавном реду и миру, које предлаже МУП и које ће се наћи на данашњој седници Владе.

Министарство полиције определило се за строжу казнену политику због евидентног пораста ризика с којим се грађани свакодневно суочавају, а посебно пред долазеће празнике, Нову годину и Божић.

Али ту су и најразличитија шенлучења за време спортских утакмица и разних свечаности – од свадби до крштења, у којима је често неко повређен, а последице могу да буду и фаталне.

Примери повреда, посебно када су у питању малолетници, бројни су.

Новогодишња прослава у јануару ове године коштала је Стефана Калиновића (22) из Јагодине и Амера Асановића (16) из Новог Пазара прстију на шаци.

Фото: Флицкр/yаруман5
Изузетно јаке петарде, које изгледају као штапови динамита, експлодирале су им у рукама јер нису стигли на време да их баце.

Према речима ових момака, дешава се да направа изгледа као да није упаљена, док у ствари гори изнутра.

Стефану је средњи прст потпуно разнер, шака му је била онеспособљена, повређен је део око слепоочнице и пукле су му обе бубне опне.

 

Извор: Телеграф.рс