ИНФО Србија

Нови ударац на џеп: Ево колико је поскупела струја!

Наиме, “Електропривреда Србије” је, након анализе са експертским тимом Светске банке, а у складу са планом финансијске консолидације, упутила захтев АЕРС-у, за повећање цене електричне енергије у износу од два одсто, саопштило је крајем августа Министарство енергетике.

То представља усклађивање цене само за део инфлаторног кретања што је последица укупне финансијске стабилизације у Србији, као и добрих финансијских резултата које је остварио ЕПС, за шта је добијена позитивна оцена и сагласност међународних финансијских институција, речено је.

Савет Агенције за енергетику Србије се сагласио са одлуком да се цена електричне енергије за домаћинства и мале купце повећа за два одсто од 1. октобра, а месечни рачун за струју просечног грађанина ће бити повећан за 68 динара, наведено је у саопштењу Агенције.

Како су из Министарства навели, Србија остаје држава са убедљиво најнижом ценом електричне енергије у Европи, далеко испод цена у региону.

– Струја је код нас јефтинија 19 одсто него у Македонији, 20 одсто него у Албанији, 21 одсто него у БиХ, 31 одсто је нижа цена него у Црној Гори и 50 одсто него у Хрватској.

Извор: Vestionline, Tanjug
Loading...
loading...
Loading...