Спорт

Погледајте феноменалну реакцију Богдановића кад су га Американци питали о српским заставама у хали Сакрамента (ВИДЕО)

Богдан је посебно нахвалио навијаче свог клуба, а такође је новинарима објаснио и да су Кингси један од најомиљенијих тимова

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Богдан Богдановић већ почиње да одушевљава публику у Сакраменту, а на прве две утакмице у НБА лиги показао је само део раскошног талента који поседује. Постигао је 12 поена против Лејкераса и 10 против Њу Орлеанса, где се посебно истакао једним одличним продором, пре којег је “изломио колена“ противничког играча.

– Нисам погодио много шутева, свега један или два. Опет смо изгубили, није добар осећај када се изгуби. Морамо да направимо искорак и научимо да играмо боље у другом делу. Да се више не мучимо – били су први утисци Богдановића после меча, а новинари су констатовали и да су допустили много лаких поена противнику.

ДАЧИЋ: „Две столице? Глупост, Ји превише гледао „Рат светова“ и научну фантастику

– Да, морамо то да променимо. Постигли су много лаких поена. То је ствар искуства и надам се да ћемо учити из утакмице у утакмицу.

Волиш често да поделиш додавање саиграчима, то си често радио у Партизану, Србији и Фенербахчеу?

– Чим видим слободног играча волим да поделим додавање, то је мој стил и сви то знају – истиче српски бек.

Како ти се чини НБА досад?

– Очекивао сам да ће бити физички напорније и брже. Али, ништа посебно што се тиче кошарке. Она је свуда иста.

Богдана су питали и како су испустили 19 поена предности против Њу Орлеанса.

– То је НБА. Овде имате често случајеве да неко води и 30 поена разлике и онда изгуби утакмицу. Чак када два велика тима играју један против другог. То се дешава, то је НБА. То је квалитет тимова, играча. Зато ми морамо да учимо да будемо бољи.

Шта мислиш о навијачима Сакрамента?

– Били су одлични. Сви кажу да су НБА навијачи другачији, али види се да они познају кошарку и знају да реагују на сваку одлуку. Да звижде, вичу, подигну температуру. Они су наш шести играч

Хемија у тиму је добра, али изгледа да најбољу комуникацију имаш са Де’Ароном Фоксом?

– Он је одличан играч, веома је талентован. Руки је и има још доста да учи и знам да ће бити одличан играч. Трудим се да му уделим савет колико год могу, причам му о томе шта сам радио у Европи. Знам да је тешко учити из туђих грешака. Природно је да правиш и сам грешке, тако брже и лакше учиш. Али, он је паметан момак и успева да учи из мојих грешака – рекао је Богдан.

Види се да овај тим жели да буде конкурентан сваком противнику…

– Трудимо се да убрзамо игру, да погађамо добро и у континуитету. То је важно. Ово је млад тим, мени је такође прва сезона. Могу да замислим како је младим играчима.

Какав је осећај видети своје људе на трибинама, са српским заставама?

– Ооо, то је фантастично. Не знам да ли знате, али у Србији је Сакраменто један од омиљених клубова. Наравно, због Пеђе, Влада, због њих двојице највише, а онда и због тима тог времена. Волели смо Мајка Бибија и Криса Вебера, Хида Туркоглуа. Волели смо цео тим. Прелепа времена – рекао је Богдан.

ТАКО ТО РАДИ СРПСКИ ГЕНЕРАЛ: Пси лају, ветар носи, ЛАЗАРЕВИЋ опет надиграо НАТО, баш као и 1999!

Новинари су напоменули да су од неколико људи добили информације из времена док је Богдан играо у Европи, који кажу да је увек чврст у дуелима, да воли да постигнеш кош више и да се бори…

– Ко вам је то рекао – упитао је Богдан, да би уследио одговор да су то скаути.

– Трудим се да будем чврст сваког дана, да напредујем и будем добар на терену. Волим кошарку и зато се толико трудим – закључио је Богдан Богдановић.

Погледајте цео интервју, а реакцију када га новинари питају о српским заставама на трибинама погледајте на 4.15:

 

Извор: Telegraf.rs