loading...
Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Неки као да се плаше да Срби добију мозак и почну да размишљају о СЕБИ И СВОЈОЈ БУДУЋНОСТИ!

loading...

Реално је да са предлогом за Косово и Метохију изађемо у марту следеће године, најавио је председник Србије Александар Вучић

 

– То је свакако оно решење које је другачије од најлакших ”решења-, као што су бусање у прса и пароле о нашој милионгодишњој територији, као и оно друго у којем траже да кажете – живело независно Косово. То ће, дакле, бити решење које захтева болне компромисе са обе стране и које ће бити нападано са свих страна. Реално је да са предлогом за Косово изађемо у марту следеће године- рекао је Вучић.

ШОК КОД ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА: Ненада умало убили због иконе

У интервјуу Новостима поводом 64. годишњице листа, на питања има ли наша држава капацитет да се избори за поделу покрајине, Вучић је одговорио да све што би у овом тренутку предложио било протумачено као наметање решења.

– Желим да чујем шта људи мисле о томе. Ми у том дијалогу нисмо сами. Питају се и САД, Русија, Кина, ЕУ. Питају се и Албанци- навео је Вучић.

Поводом захтева косовског премијера Рамуша Харадинаја да се у дијалог Београда и Приштине укључе и САД, председник Србије је рекао да, што се нас тиче, ЕУ је главни посредник.

– Бивше власти на челу са Тадићем и Јеремићем прихватиле су да се ова тема измести из УН. Иако поштујемо улогу САД, свака промена формата дијалога захтевала би одговор и пристанак Србије- казао је Вучић.

Када је реч о најављеној националној декларацији, председник Србије наводи да је оформљен тим угледних професора који раде на тексту и верује да ће све бити готово до краја године.

На констатацију да део тзв. грађанске јавности тај текст стигматизује као нови манифест “велике Србије”, Вучић каже:

– Можда се сви ти плаше могућности да Срби добију мозак и почну да размишљају о себи и својој будућности. По њима, Срби не да немају право да промишљају своју прошлост, већ не смеју да размишљају ни о будућности-констатовао је председник Вучић.
Не бежим од ванредних парламентарних избора!
Председник је изјавио је да не искључује могућност парламентарних избора следеће године, наводећи да, ако опозиција изнесе ваљане разлоге, може и да их буде.

– Чујем да неки траже изборе и ако инсистирају на томе, нећу бежати са мегдана. Не искључујем изборе, и ако опозиција изнесе ваљане разлоге, можда их и буде- рекао је Вучић у интервјуу сутрашњим Вечерњим новостима поводом 64. годишњице листа.

На питање да ли су избори у Београду највећи тест за СНС од 2012. године, Вучић каже да рачуна да су “Ðилас, Шапић и Шутановац велики фаворити”.

– Сви су они кандидати истог режима ДС и боре се једино за привилегије и обнову својих милионских комбинација. Ако победимо, то ће значити да је народ гласао за рад, марљивост и труд, а не за лоповлук и пљачку. Ако се деси другачије, честитаћу им. Само морају да знају да смо у Београду више урадили за ове три године него они од 1996.- казао је Вучић.
Председник Србије је нагласио да је веома задовољан радом кабинета Ане Брнабић.

КЛИНЦЕВИЧ УПОЗОРИО ТРАМПА: Не изазивајте Иран, није вам то Северна Кореја!

“Повећање плата и пензија је значајно, а ако будемо дисциплиновани, биће још повећања у будућности. Помало сам тужан због чињенице да многи медији и део јавности чак и најбоље резултате покушавају да омаловаже”, рекао је Вучић.

 

Извор: Tanjug

Loading...
loading...
loading...