loading...
Србија

Спрема се хаос! Европа ће горко плакати због Косова: Отели су земљу Србима, па је дали ТЕРОРИСТИМА и ДИЛЕРИМА

Спрема се хаос

 

Хашим Тачи све чешће поручује да ће тзв. Косово ускоро добити војску, али то ништа не значи, јер о томе не одлучују у Приштини.

Хоће ли Запад допустити да Косово добије армију зависи од тога може ли се онај трезвенији део Европе супротставити Американцима. А ја знам да један број европских држава не жели да Косово добије војску.

СРБИ У АУСТРИЈИ ДОНЕЛИ ШОК ПРЕОКРЕТ: Аустријом ће владати коалиција наклоњена Србији, ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ …

– Многи политичари у Европи су свесни да би косовска армија заправо била муслиманска војска. Видећемо хоће ли Европљани опет попустити Америци. Вашингтон је даровао Албанцима државу тако што је отео територију Србији и може им омогућити да добију и војску – рекао је др Леонид Григорјевич Ивашов (74), најпознатији руски геополитичар, професор на Московском институту међународних односа, где се школују руски дипломати.

Ивашов, који је био начелник Главне управе међународне војне сарадње Министарства одбране Русије, подсећа да су приче о терору Београда над Албанцима биле у функцији сатанизације Срба.

– Требало је да мисле на време, касно је правдати се кад су направили неправду Србима. Нека сада западна Европа не понови грешку и дозволе стварање косовске армије. Већ сада су Албанци са Косова умешани у терористичке акције, трговину дрогом и белим робљем. Ако Европа направи грешку, горко ће се сећати дана кад су признали независно Косово и њихову војску.

На питање зашто су рсуки војници напустили Косово и Метохију Ивашов одговара да је то била велика грешка и да је предлог да се повуку са КиМ могао дати само незналица или издајица.

– Не само да се нисмо требали повући, него је Русија на Балкану морала да сачува и полако повећа свој контингент због стратешких циљева.

Паралела Србија -Сирија и сведочења у Хагу

– Понавља се исти сценарио. Каква је утеха што су касније признали експерти да Срби нису направили масакар Албанаца у Рачку. Југославија више не постоји. Сетимо се америчких лажи и провокација у Ираку на ред је, на крају, дошла Сирија – каже Ивашов и додаје – Суд у Хагу је фарса. Они су унапред Србе одредили као главне кривце. Видео сам како су се благонаклоно односили према Албанцима. Од Срба се тражило да доказују невиност писаним документима. А доказе сведока, међу којима смо били Јевгениј Примаков и ја, одмах су стављали под сумњу. Кад је Примаков сведочио и давао доказе на основу информација руске спољне обавештајне службе, суд је игнорисао чињенице. Али су зато прихватана сведочења Албанаца која су била невероватна. Сећам се да је као сведок дошао неки Албанац са мајицом на којој су биле три велике рупе наводно од митраљеза великог калибра. На Милошевићево питање па како је остао онда жив он је одговорио да га је спасио Алах.

Помоћ Русије Асаду

– Помоћ Русије Асаду је била сасвим оправдана. Кад сиријска армија заузме све веће градове, терористи ће морати да се повуку и престану директне борбе. Већ сада се види да ће Исламска држава прећи на тероризам – рекао је Ивашов и подсетио – Његовом сину Башару Асаду сам казао комплетан амерички сценарио операције у Сирији. Приче и претње Вашингтона око хемијског оружја су део америчког сценарија. Башару сам објаснио да су Американци испланирали четири етапе за Сирију. Али, није све ишло по њиховим жељама, па су се уплашили политичког фијаска. Путин је био апсолутно у праву кад је говорио да су притисци на Асада око хемијског оружја били провокација. Асад није имао разлога да користи хемијско оружје. Али, Американци и савезници су користили сваку прилику да га свргну.

Крај америчке хегемоније

– Американци су у великој паници, јер су Руси показали да умеју да ратују на модеран начин. Руско високопрецизно оружје се показало као јако ефикасно. Американци све чине да и даље буду једине газде на свету, да нема тзв. мултиполарног света. Али, свет се мења и америчка хегемонија мора престати – рекао је генерал и поручио – Показало се као јако добро то што је Путин променио војну доктрину. Мудар је био потез да модернизује армију и да се улаже више новца у високопрецизно оружје. Неспорно је да да руски атомски арсенали гарантују нама безбедност и нико нас не сме напасти, јер би одмах уследио одговор.

Украјини прети распад

– НАТО не прима у своју организацију земље које су у сукобу са суседима или имају унутрашње конфликте. Од Украјине Русији не прети никаква опасност, ма колико се јуначио тамошњи председник Порошенко. Узалуд хрватски политичари дају савете Кијеву, њихов сценарио не може проћи у Донбасу. Превелики је ризик да Порошенко поново крене у рат у Донбасу, јер му се може догодити да изгуби још више територије. Ако у ближој будућности не дође до нормализације ситуације у Украјини, врло лако се може догодити да дође до унутрашњих сукоба па онда и до распада те земље – каже Ивашов.

АМЕРИКА НЕ ЗНА ШТА ЈЕ СНАШЛО: Севернокорејски хакери им краду стотине милиона долара из банака, војне планове…

О Северној Кореји

– Атомског рата сигурно неће бити и нема разлога за ширење панике. Моје симпатије су на страни Северне Кореје, јер цене своју независност. У Вашингтону морају да престану да намећу малим народима своје стандарде. У том контексту се треба гледати и жеља Северне Кореје да има атомско оружје и ракете којима би могли да гађаји америчке циљеве – закључио је Ивашов.

 

Извор: Srbija Danas/Večernje novosti

loading...