Издвајамо Србија

СРПСКИ МИГОВИ ДОБИЈАЈУ НАЈСАВРЕМЕНИЈУ ОПРЕМУ: Договорена трећа фаза опремања НОВИХ ЛОВАЧКИХ АВИОНА! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб
loading...

Помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић изјавио је да је трећа фаза опремања “мигова 29” у највећем обиму договорена, а подразумева други део модернизације и опремање најсавременијим средствима

Ненад Милорадовић је објаснио да се у пројекту опремања “миговима 29” прве две фазе тичу преласка авиона у власништво Србије, ремонта и обезбеђивања логистичког пакета за дуготрајну употребу.

Трећа фаза је у највећем обиму и договорена, сви технички разговори и припреме су завршени, понуде су пред нама и предстоје завршни преговори и потписивање уговора”, рекао је Милорадовић одговарајући на питања новинара на конференцији на којој је представљено 100 дана рада Министарства одбране.

Појаснио је да ће, пре свега, бити извршена модернизација радарског система на “миговима” пристиглим из Русије и онима која наша војска већ поседује, као и модернизација нападно-навигацијског система и система за управљање наоружањем.

Биће уграђен нови дигитални уређај за регистровање ваздушних параметара и података, додао је Милорадовић.

“Биће опремљени најсавременијим ваздухопловним ракетама ваздух-ваздух, са полуактивним радарским навођењем са већим дометом, као и разним врстама вођеног наоружања за циљеве на земљи. Са новим наоружањем, иде и нова земаљска опрема, као и обука”, истакао је Милорадовић.

 

Извор: Танјуг

Loading...
loading...
loading...