Издвајамо Србија

СТИГЛА ПРИЈАВА: Шеф београдске КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ ухваћен са митом!

Челник београдских комуналаца Срђан Илић наводно је склањао предмете у фиоку и цепао казне у замену за новац и друге привилегије

Група београдских комуналних полицајаца поднела је пријаву против Срђана Илића, шефа подручне организационе јединице београдске комуналне полиције, због наводних бројних изнуда, уцењивања грађана и узимања мита у замену за цепање прекршајних казни!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Једини кривац за хаотично стање у комуналној полицији је Срђан Илић, корумпирани старешина који је уништио систем рада комуналне полиције. Од оснивања ове службе Илић врши злоупотребу и прави хаос. А главни разлог је његова похлепа да што више новца прибави у свој џеп, да што више поједе и попије џабе – наведено је у анонимној пријави коју су комунални полицајци у новембру прошле године упутили начелници Градске управе Београда Сандри Пантелић.Запослени испаштајуУ пријави ови полицајци су доставили и копију предмета, у којој се види да је Илић особу које се непрописно паркирала ослободио плаћања казне.

Комуналци кажу да је ово само један од више стотина предмета „који завршавају у подруму“.

– И тако од неког 50 евра, од неког 5.000 динара, од неког фарбање кола, ауспух… Доста је било ћутања. Ми не желимо да пропадамо због Илића. Да ли је боље да страда један криминалац или 300 комуналних полицајаца и сви запослени у Комуналној полицији – стоји у пријави.

Један од њих у разговору за Курир каже да је због бахатости Илића за само годину дана више од 20 комуналних полицајаца напустило службу.

– Полицајци који раде поштено и који се буне зато што неки зарађују на казнама које су они писали су деградирани на све могуће начине. Неки од њих су пребачени да раде у пешачким патролама, неки су добили отказ, а неки су због малтретирања били принуђени да сами оду. Бахатим власницима луксузних возила опрашта се непрописно паркирање, власницима локала опрашта се што праве буку, а казне се наплаћују бакицама на пијаци које продају три бундеве и осталој сиротињи. Није ни чудо што нас мрзе грађани, за које и треба да радимо! – каже саговорник Курира. Илић нам је рекао да питања у вези са овим случајем пошаљемо на мејл, али ни након неколико дана нисмо добили одговоре.

 

Извор: Курир.рс