Издвајамо Спорт

СУДИЈЕ ПОГУРАЛЕ АРСЕНАЛ ДО ПОБЕДЕ: Храбра Звезда ношена Делијама је заслужила бар реми! (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде доживели су први пораз у Лиги Европе ове сезоне, пошто је Арсенал у спектакуларној атмосфери славио голом Оливијеа Жируа.

Након ремија са БАТЕ Борисовим и победе над Келном фудбалери Црвене звезде капитулирали су у трећем колу Лиге Европе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Арсенал је у спектакуларној атмосфери на стадиону „Рајко Митић“ пред више од 50.000 гледалаца славио резултатом 1:0 (0:0) прелепим голом Оливијеа Жируа „маказицама“ којем је можда претходила спорна ситуација.

Црвена звезда: Борјан – Стојковић, Савић (од 66′ Бабић), Ле Талек, Родић – Крстичић, Доналд – Срнић (од 83′ Гобељић), Канга, Радоњић – Боаћи;

Арсенал: Чех – Дебиши, Елени, Холдинг – Нелсон, Кокелан, Вилкок, Мејтленд-Нилс – Волкот, Вилшир – Жиру;

Утакмица на стадиону „Рајко Митић“ одиграна је пред више од 50.000 љубитеља фудбала који се свакако нису покајали због тога што су дошли.

Прво полувреме утакмице трећег кола Лиге Европе између Црвене звезде и Арсенала обележила је боља игра домаћег тима иако се мора признати да су изабраници Владана Милојевића у меч ушли са одређеним грчом који је проузроковала чињеница да се на другој страни налази велико име европског фудбала.

Након уводних десет минута током којих није било већих узбуђења почеле су да се ређају ситуације због којих су се са трибина могли чути уздаси домаће публике.

Прву велику прилику на утакмици имали су изабраници Арсена Венгера након петнаест минута игре. Гужва у шеснаестерцу Црвене звезде изнедрила је прилику за усамљеног Тија Волкота који је са десет, једанаест метара тукао снажно али само у добро постављеног Милана Борјана који је одличном интервенцијом пробудио и своје саиграче.

Тек од описане ситуације фудбалери Црвене звезде почињу да показују значајно бољу игру, а она је омогућила пуленима Владана Милојевића да створе две фантастичне прилике које нажалост нису довеле до промене резултата.

Након два слабашна ударца Крстичића и Срнића после акција у 17. и 20. минуту Ричмонд Боаћи шутира главом и погађа пречку! Репрезентативац Гане био је највиши у скоку после корнера у 26. минуту а лопта је прво ударила у земљу а онда у оквир гола Арсенала.

Још боља прилика уследила је само пет минута касније када је Славољуб Срнић пробио по десној страни, упутио лопту у срце шеснаестерца где грешка дефанзивца Арсенала омогућава Немањи Радоњићу да се намести и да изгради одличну ситуацију за ударац али је Петер Чех одбранио зицер. Одбијана лопта поново је дошла Радоњићу у ноге али је други ударац изблокирао један од играча Арсенала.

Описане прилике биле су најбоље које смо видели у првом делу, премда је Арсенал непосредно пре одласка на одмор имао два прекида након којих се створила гужва али није било проблема за Борјана.

На старту другог дела игре голмани ступају на сцену и својим добрим интервенцијама успевају да сачувају мреже нетакнутим.

Арсенал је запретио у петом минуту наставка када Милан Борјан зауставља лопту упућену у ближи угао гола испод јужне трибине, а затим је Петер Чех у два наврата био добро постављен па ударци Ненада Крстичића и Славољуба Срнића нису довели до промене резултата.

Средином другог дела црвено-бели су претрпели пех пошто је Вујадин Савић због повреде морао ван терена, а десет минута пре краја домаћи састав остаје са десеторицом услед другог жутог картона који је показан Милану Родићу. Рекло би се да је судија престрого показао други жути картон Родићу, али ће о томе, као и о другим спорним ситуацијама више рећи стручњаци који се баве анализом суђења.

Само пет минута након искључења Милана Родића, а након спорне ситуације Арсенал стиже до гола који је, испоставило се, гостима донео сва три бода!

Прелепом поготку Оливијеа Жируа можда је претходила офсајд позиција Тија Волкота, а управо је крилни нападач Арсенала асистирао Французу који маказицама шаље лопту у горњи десни угао гола Милана Борјана.

У надокнади времена Звезда је кренула свим силама ка противничком голу, у 91. минуту у казненом простору гостујућег тима пао је Филип Стојковић али је арбитар само одмахнуо и показао да се игра настави.

Следећу утакмицу у Лиги Европе црвено-бели играју против Арсенала 2. новембра, с тим што ће тај меч бити одигран на стадиону „Емирати“.

После три одигране утакмице Црвена звезда има четири освојена бода у Групи Х колико и БАТЕ Борисов, а Келн остаје без бодова на половини групне фазе такмичења.

 

 

Извор: sportske.net