Издвајамо Свет

ТРАМП ЗАПАЊЕН – АМЕРИЧКИ НЕПРИЈАТЕЉИ СЕ УДРУЖУЈУ: Ким позвао Иран у борбу против НЕПРАВДЕ САД!

Северна Кореја позива Иран да удруже напоре у „борби против неправде“ САД, изјавио је данас шеф севернокорејске делегације на скупштини Интерпарламентарне уније у Санкт Петербургу Ан Тонг Чун, преноси ТАСС

Наводи се да је заменик председавајућег Врховне народне скупштине Северне Кореје то казао током краћег састанка са председавајућим иранског парламента Алијем Лариџанијем, који је претходно у говору жестоко критиковао потезе САД, укључујући оне везане за нуклеарни споразум с Ираном који је амерички председник Доналд Трамп одбио да потврди.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хвала Вам на говору. Био је то бриљантан говор. Ми имамо снажну вољу када су питању они који нас вредјају, и ми и ви се боримо већ дуго времена. Хајде да се боримо заједно против неправде, за правду – поручио је Ан.

Јужна Кореја позвала Северну Кореју да настави преговоре

Председник јужнокорејског парламента Чунг Сје-кјун позвао је Северну Кореју да настави преговоре око свог нуклеарног и ракетног програма.
Чунг је истакао да нуклеарни тестови које Северна Кореја изводи представљају претњу Корејском полуострву, известио је Интерфакс, пренео је Ројтерс.

Председник јужнокоејског парламента Чунг Сје-кјун упутио је позив северној Кореји на конгресу 137. Скупштине Интерпарламентарне уније (ИПУ) у Санк Петербургу, коме присуствују и севрокорјекси парламентарци.

Како је известио ТАСС, позивајући се на изјаву неименованог члана делегације Северне Кореје, представници Северне Кореје не планирају да се састану са јужнокорејском делегацијом на маргинама ИПУ, а севернокорејска делегација се на том скупу није састала ни са руским председником Владимиром Путином.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је новинарима да се ни Путин није састао са члановима севернокрејске делегације на маргинама Скупштине ИПУ.

 

Извор: Танјуг