Занимљивости Издвајамо

ФЕЈСБУК УВЕО НАЈВЕЋУ ПРОМЕНУ ИКАДА! Корисници у паници, ова новина се ником не свиђа (ФОТО)

Фото: Pixabay.com

Из седишта најпопуларније светске друштвене мреже је свим корисницима синоћ стигло неочекивано обавештење – све странице на овој мрежи премештају се у засебни „њузфид“ познат као „Еxплоре Феед“ што је узроковало мноштво забринутих питања, првенствено власника страница који су на истим засновали читав систем пословног деловања.

То значи да ћете од сада када се улогујете на свој профил имати две листе – једну у којој ћете видети само оно што објављују ваши пријатељи и другу у којој ћете моћи да листате све остале странице – од медијских, маркентишких па све до модних, шаљивих…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова одлука је подигла огромну прашину у свету будући да је Фејсбук раније најављивао да ће посебни њузфид који је тихо активиран пре неколико недеља заправо обухватати само нове странице које претходно нисте лајковали.
Ипак данас је постало јасно да ће обухватати апсолутно све.

Фото: Фејсбук принтскрин

Мала ракета која се користи као иконица Еxплоре феед опције већ је постала симбол страха маркетиншких стручњака јер се готово сви слажу у прогнозама да ће корисницима бити тешко да се навикну на промене, ако се уопште буду навикавали. Готово традиционално Фејсбук је покренуо огромну промену без да је разрадио, па ће вам се тако и у обичном и у овом алтернативном њузфиду појављивати постови стари и по неколико недеља без неког посебног реда и поретка.

Готово сви критичари се слажу да је јасно да је компанија одрадила промену како би узела више пара. Није тачно да ћете у свом њузфиду видети само постове пријатеља – видећете и све постове оних који за то плате.
 

Фото: Pixabay.com

Извор: Курир.рс