Свет

Хаос у Лас Вегасу: Најмање 20 мртвих, више од 100 повређених у нападу (ВИДЕО)

loading...

Најмање 20 људи је убијено, а више од 100 је рањено када је наоружани нападач отворио ватру на окупљене на фестивалу кантри музике у Лас Вегасу.

 

Из полиције наводе да је нападач убијен, као и да верују да је реч о локалцу. Они наводе и да је у току потрага за још једном особом која му је помогла у нападу.

ИНТЕРПОЛ тражи терористу Дахлана коме је Вучић дао српско држављанство

ЦНН наводи да је нападач пуцао у масу у којој је било и до 30.000 људи.

Напад се догодио током фестивала “Роуте 91 – Харвест” у близини чувеног хотела и казина “Менделеј беј” у Лас Вегас Булевару, познатијем као “Стрип”, у којем се налази највећи број казина, хотела, дискотека и ресторана.

Према речима сведока вероватно је пуцано аутоматском пушком.

Мотиви напада и даље нису познати.

– Био је концерт, чули смо нешто као петарде, али смо онда схватили да је то пуцњава. Људи су почели да вриште и вичу… Кад су престали да пуцају почели смо да трчимо што даље. Мислим да има пуно рањених, више стотина сигурно – каже једна од жена која је била на концерту.

Један корисник “Твитера” написао је да је читав хотел са казином затворен, а други да се нападач налази на 32. спрату након што је пуцао на двојицу чувара.

Сведоци кажу да су бројна кола хитне помоћи преплавила подручје како би помогли жртвама. Људи панично трче у потрази за склоништем.

Један је сведок рекао да је видео повређеног полицајца. Бројне жртве већ су пребачене у болницу.

На друштвеним мрежама објављен је снимак на којем се види како грађани беже, као и снимак са концерта на којем се чује пуцњава.

Репортерка која се јавила уживо за ЦБС рекла је како су јој сведеоци који се налазе на месту догађаја говоре како виде мртва тела око себе.

Полицијски званичник Аден Окампо-Гомес рекао је да су се припадници полиције упутили на место инцидента, код хотела и казина Мандалеј беј, у јужном делу централног булевара у Лас Вегасу и преко пута међународног аеродрома.

– Избегавајте подручје, истражујемо што се догађа – наводе из полиције, док се према наводима портпаролке Универзитетског медицинског центра Даните Коен у болници се налази неколико особа са прострелним ранама.

СРПКИЊЕ ПОКОРИЛЕ ЕВРОПУ: Српске одбојкашице на путу до злата срушиле Холандију!

Локални медији преносе се чуло можда и око стотину пуцњева и да су меци испаљивани са висине.

Полиција је блокирала то подручје града и моли грађане да га избегавају.

Саобраћај на Међународном аеродрому “Макаран” у Лас Вегасу обустављен је после извештаја о пуцњави.

 

Извор: Vestionline.com / B92.net

Loading...
loading...
loading...