Издвајамо Србија

ЧЕДА ОПТУЖИО РУСЕ ДА ИЗ НИША ИЗАЗИВАЈУ РАТОВЕ! Хојт Ји почео, а лидер ЛДП наставља ПРЉАВУ КАМПАЊУ!

Јовановић тврди да је Путин из Руско-српског хуманитарног центра у Нишу организовао покушаје државних удара у Црној Гори и Македонији!?!

Само два дана пошто нам је Брајан Хојт Ји испоставио захтев за увођење санкција Русији, кренуо је отворени амерички удар на Србију, и то преко такозваних опозиционих лидера којима је пљување по својој земљи и улизивање Америци једини начин да политички преживе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У том задатку нарочито се јуче истакао лидер ЛДП Чедомир Јовановић. Он је оптужио Русе да користе хуманитарни центар у Нишу за изазивање ратова по Балкану!?!

Луд, луђи, Чеда

Јовановић је, оштрије и безобзирније од Брајана Хојта Јија, оптужио Русију, али и Србију.
– Руско-српски хуманитарни центар у Нишу представља обавештајну платформу за реализацију руских интереса у Србији и региону, који угрожава и нас и наше суседе, и из којег је прошле године покушан државни удар у Црној Гори, као и онај у Македонији. Немам илузије да Вучић не зна да су државни удар у Црној Гори и нестабилност у Македонији планирани у Руско-српском центру у Нишу. А исто тако немам илузије да постоји способност да ми те проблеме самостално решимо – рекао је Јовановић, пружајући подршку захтевима Хојта Јија, који представљају својеврсну уцену Србије.

Безобразлук
Ово је једна тенденциозна, безобразна и несувисла изјава која може само да нашкоди Србији
Стевица Деђански, аналитичар

– Исход састанка Вучића и Јија не видим као притисак на власт, већ потврду нових околности у којима се свет и Србија тренутно налазе. Пут до Москве је много мање поштен од онога који води у Брисел, јер циљеви Русије су прикривени, с обзиром на то да не смеју да кажу да свој интерес виде у дестабилизацији региона. То могу да постигну још само злоупотребљавајући Србију – нагласио је шеф ЛДП-а.

Чедомир Јовановић јуче није желео да одговори на питања Информера. А питали смо га има ли било какве доказе за овако тешке оптужбе на рачун Русије и Србије?! Остали смо ускраћени и за објашњење „логике“ по којој Руси спроводе „државне ударе“ из Ниша, из центра у коме је запослено њихових пет спасилаца, а не раде то из својих из амбасада у Београду, Подгорици или Скопљу?!

Овим поводом није се јуче оглашавао нико од наших или руских званичника. На другој страни, политички аналитичар Стевица Деђански каже да се по Јовановићевој изјави „види одакле ветар дува“.

– Ово је једна тенденциозна, безобразна и несувисла изјава која може само да нашкоди Србији. Очигледно да свашта човек може да уради када су новац и интереси у питању. Па тај центар већ годинама ради са два-три човека и једним псом! Мислим да би држава морала да истражи Чедине наводе, па ако се испостави да је лагао да сноси одговорност… – апелује Деђански.

Много су нервозни

Душан Пророковић из Центра за стратешке алтернативе оцењује да је неозбиљно детаљније коментарисати било шта што изјави Чедомир Јовановић, али и да је и његов иступ показатељ „велике америчке нервозе“.

– Биће тога још, посебно од оних из Србије који би да се докажу САД. Американци су сад већ јако нервозни јер последња дешавања широм Европе, од Украјине преко промене Ердоганове политике до резултата избора у Немачкој, показују да утицај Вашингтона драстично слаби. У том светлу треба гледати и на овакве бесмислене оптужбе – закључује Пророковић.

Руси му трн у оку и у Српској!?Чедомир Јовановић није пропустио прилику да позове на прављење договора с косовским Албанцима, наравно на српску штету. Он је напао и Републику Српску!

– Мора да се крене у решавање односа са косовским Албанцима како би се спречила могућност неког новог косовског рата, баш као што је то неопходно учинити и у Босни сузбијањем руских амбиција. Они хоће да утицајем на Милорада Додика тамо изазову нестабилност – навео је Јовановић.

 

Извор: Информер.рс