Србија

ШЕШЕЉ О МИЛОШЕВИЋЕВОЈ ПОБЕДИ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: Слобу су УБИЛИ када су схватили да не могу да га осуде

Лидер СРС Војислав Шешељ у изјави за портал СрбијаДанас.цом изразио је своје задовољство због исправљање неправде учињене бившем председнику СР Југославије Слободану Милошевићу.

 

После пресуде Радовану Караџићу подигла се велика прашина због неколико пасуса у пресуди у којој је ”наводно” хашки трибунал постхумно ослободио Слобана Милошевића све одговорности.

МЕРКЕЛОВА У ШОКУ: Баварска жели отцепљење од Немачке

– То је још само један показатељ да је Милошевић победио хашки трибунал. Не знам да ли се сећате мог сведочења у његовом процесу? То је било занимљиво као и моја суђења, тада смо заједно разбили оптужницу против њега и Хаг као и у мом случају није могао ништа да учини поводом његове пресуде – каже Шешељ за портал СрбијаДанас.цом.

По његовом мишљењу Хаг је ипак нашао начин да казни бившег председника СР Југославије.

– Њега су у најмању руку убили када су схватили да не могу да га осуде. Убили су га ускраживањем редовне лекарске помоћи, а било је у том случају још доста контраверзи.

ГУЈОН НАСТАВЉА ДА ОДУШЕВЉАВА ДЕЦУ СА КИМ: Имали су само једну жељу, а Француз им је и то остварио

Подсетимо, Хашки трибунал постхумно је ослободио Милошевића свих оптужби за ратне злочине почињене током рата у Босни, тврди амерички новинар Нил Кларк. Он у свом блогу објављеном на сајту РТ открива да је трибунал покушао да прикрије ослобађање Милошевића јер се та одлука спомиње само у једној реченици пресуде бившем председнику РС Радовану Караџићу.

 

Извор: Srbija Danas