Издвајамо Регион

АПОКАЛИПСА У ХРВАТСКОЈ: Бујице подивљале, аутомобили пропадају кроз улице, људи се евакуишу из тржног центра (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Киша је чак у неким деловима прешла у снег који јако пада на Платку

Јака киша захватила је у недељу велики део Хрватске. На ријечком подручју већ првог дана потопљен је центар града, а на терену су бројне ватрогасне екипе

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Звонимировом улицом слива се бујица, подвожњак код бродоградилишта 3. мај поновно је под водом, Крешимирова улица која спаја Млаку и Жабицу нашла се такође под водом, а слична ситуација била је и у Улици Ј. П. Камова, јавља портал Фиуман.

Како још пише 24сата.хр, отежан је и саобраћај из центра града према подручју Трсата. На Турнићу је један аутомобил упао у шахт без поклопца те је „запео“ на улици.

Надлежни позивају возаче да не излазе на улицу ако не морају и да буду изричито опрезни током вожње.

Вода је провалила и у тржни центар Таувер на Пећинама, па је око 19 сати на више места поплављен, а у неколико наврата дошло је и до краћих нестанака струје. Због тога је тренутно затворен чак и биоскоп.

Купци су видевши воду, похрлили према својим аутомобилима, што је створило велику гужву на излазима из гаража, па је многима требало и по пола сата да би дошли до главне саобраћајнице.

Сутра ће бити познато колику је материјалну штету направила киша која је данас у Рјеци почела да пада преподне и појачала се негде иза 16 сати. Страница Метеоаларм је данас за подручје Ријеке издала наранжасто упозорење и најаву обилне кише, те бујичне поплаве, односно јаку буру с местимично олујним ударима.


Киша је чак у неким деловима прешла у снег који јако пада на Платку.

Исто упозорење за Рјеку стоји и за сутра, са најавама јачег ветра.

 

Извор: Телеграф.рс