Србија

БИВШИ ГЕНЕРАЛ ИТАЛИЈАНСКЕ ВОЈСКЕ НА КОСОВУ: Српски лешеви су се налазили свуда, а једна чињеница ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА!

Мауро дел Векио, бивши генерал италијанске војске, после више од деценије ћутања открио је страховиту истину о страдању и истребљивању Срба на Косову, о којем му је било најстрожије забрањено да говори.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Генерал који је предводио јединицу од 7.000 војника који су ушли на Космет у јуну 1999. године, после завршетка НАТО бомбардовања Србије, обелоданио је да су током прве три седмице његовог мандата извештаји о телима убијених Срба и Рома стизали на његов сто сваког јутра. Он је за италијански лист „Панорама“ изјавио да је то био табу и да му није било дозвољено да о томе говори са новинарима.

Да ли знате да Европом већ 500 година владају исте породице?

– Убиства су настављена и касније, али не тако често. Они који нису побегли са Косова били су под сталним ризиком да буду убијени или силовани! Напуштене српске куће су срављене са земљом или запаљене. Албанци су нападали и цркве и манастире. Њихов циљ је био да избришу сваки траг српског присуства на Косову – испричао је Дел Векио, који је потом наставио да износи застрашујуће чињенице.

– Нико није склањао српске лешеве који су налажени на свим могућим местма. Мајке и супруге отетих Срба преклињале су званичнике да им пронађу најдраже, али већину њих никада нису пронашли, чак ни оне који су били мртви – рекао је Дел Векио.

Италијански лист „Панорама“ оценио је потом да је застрашујућа чињеница да је 70 одсто од укупног броја отетих косовских Срба, који су нестали после јуна 1999. године, нестало када је рат званично завршен. Лист је, како се наводи, дошао у посед фотографија које су војници Унмика нашли у Дечанима 2003. године, али их није објавио јер су били ужасни.

– На фотографијама се налазе насмејани припадници такозване Ослободилачке војске Косова (ОВК) са одсеченом главом српског резервисте. Друга фотографија приказује како стављају у торбу најмање две одсечене главе – пренео је портал „Балканпрес“.

ИНЦИДЕНТИ НА РЕФЕРЕНДУМУ ТРЕСУ ШПАНИЈУ: Прети ли рат шпанске и каталонске полиције?

У периоду када су настале фотографије, како лист пише, та зона је била под командом злочинца Рамуша Харадинаја, кога је у априлу 2013. године Хашки трибунал ослободио оптужби. Сведоци који су га оптуживали умрли су у чудним несрећама или им је озбиљно прећено.

 

Извор: Srbija Danas