Издвајамо Свет

БРАЈАН ХОЈТ ЈИ: ТАЧИ МОЖЕШ ДА РАЧУНАШ НА САД! Претходно напао Србију затраживши да се окрене против Русије!

Заменик помоћника државног секретара САД Брајан Хојт Ји поручио је данас у Приштини да ће САД наставити да „свеобухватно подржавају Косово“. Подсетимо, Хохт Ји је пре тога жестоко напао Србију затраживши од Београда да откачи Русију и да прихвати све што од ње тражи Брисел и Вашингтон

Косовски председник Хашим Тачи разговарао је да Хојтом Јиом о дијалогу са Београдом, билатералним односима, улози САД-а у региону, евро-атлантској перспективи Косова и осталим питањима од заједничког интереса

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је саопштено на сајту косовског председника, Тачи је током састанка истакао да је наставак подршке САД Приштини и региону „даље кључ мира и стабилности“.

– Захвални смо на константној подршци САД у свим животним секторима на Косову – рекао је Тачи.
Он је, како се наводи, Јиа обавестио о недавно одржаним локалним изборима, као и о именовању судија и тужилаца за север Косова.

– Локални избори су још један пример политичке зрелости Приштине, а именовање судија и тужилаца је велики корак према јачању правосудног система Косова – рекао је Тачи и додао да су приоритети Приштине закључивање дијалога са Београдом, закључивање процеса либерализације виза, трансформисање БСК.

Амерички високи функционер поновио је да ће САД наставити да „свеобухватно подржавају Косово“.

– Европска перспектива Косова, као и целог региона, су приоритет САД – рекао је Ји.

 

Извор: Тањуг