Свет Србија

Британски комичар се наругао српској тробојци

Кен Ченг, британски комичар и професионални покераш, иначе пореклом из Кине, је недавно на свом Твитер профилу почео да омаловажава све заставе света, једну по једну, па тако није изостала ни српска, као ни заставе из региона.

Почео је са америчком заставом, након скандала око клечања НФЛ играча на химну, а сматрао је то обликом тихог протеста против полицијске бруталности, пише Индеx.хр.

Кен није био свестан какав је домаћи задатак ставио на свој сто, па је након 15 застава одустао, а на крају је платио теоретичару завера Хумберту Венделу да му помогне да води свој налог на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хрватска, хммм, то је кухињска рукавица – написао је уз хрватску заставу.

– Шта је ово? Сијамске птице?! Оне не постоје – написао је Ченг поред српске заставе алудирајући на двоглавог орла који стоји на нашој застави.

– Још један двоглави орао! Црногорска птица има две главе, али једну круну, коју птица покушава да балансира на својим главама – написао је комичар поред заставе Црне Горе.

– На застави Македоније се види приказ сунчеве супернове која доводи до уништавања људске расе.

– За ово сте уложили веома мали напор, звезде су чак исечене на врху и на дну као да је све део неке веће заставе – стоји у опису заставе БиХ.