Србија

БРНАБИЋ О ЗАКЛЕТВАМА СУДИЈА: Не разумем критике, Косово је српска покрајина

Косово је покрајина у Србији и влада ће учинити све да живот Срба на тој територији буде бољи, поручила је данас премијерка Ана Брнабић, одговарајући на питање посланика о полагању заклетве српских судија и тужилаца на Косову.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брнабић је истакла да ће те судије и тужиоци омогућити већу и бољу правну сигурност Срба на Косову у тренутку када, како је рекла, због неких немамо пуну контролу над јужном покрајином.

ДАЧИЋ ОДБРУСИО АМЕРИКАНЦИМА: Ми да окренемо леђа Русији, а ви и даље подржавате Косово?!

„Урадићемо све као влада, надам се уз подрску скупштине, да се квалитет живота Срба на КИМ унапреди колико год мозе. Желимо да наше судије и тужиоци буду на располагању нашим људима и то је велика ствар за њих. Не знам зашто је влада критикована за ово“, рекла је премијерка.

Она је навела да је Србија управо због тога добила и поене у међународној заједници, јер је показала да стоји иза својих речи и да имплементира споразуме и сада још више може да се тражи одговор на питање – где је Заједница српских општина?

ПРОЦУРЕЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ СА САСТАНКА- ХОЈТ ЈИ ЈЕ ПРЕТИО ВУЧИЋУ: „Пази да не прођеш као…“

„Некада је обећавано и ниста није рађено, тако се губи кредибилитет и урушава се земља. Ово више није таква земља“, казала је Брнабић.

Полагање заклетве је, каже премијерка, у складу са Бриселским споразумом и одбраном територијалног интегритета и суверенитета.

 

Извор: Tanjug