Издвајамо Србија

БРУКА И СРАМОТА! Полиција насилно исељава мајку са двоје деце из стана, ГРАЂАНИ СЕ ДИГЛИ на Врачару!

У београдском насељу Врачар полицајци су током читавог дана у четвртак покушавали мајку са двоје деце иселе из стана, а драма се наставила и када је пао мрак.

Снежана Петровић је са двоје деце “заштићени станар“ у стану који се води на њену свекрву, али је он у поступку реституције враћен старим власницима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нови власник стана је, наводно, понудио Снежани да се исели до недеље, али она истиче да нема где да оде са децом.

Његошева улица на Врачару је блокирана још у јутарњим часовима када су тамо стигле јаке полицијске снаге, али и велики број грађана који не дозвољавају полицији да иселе мајку са двоје деце.

Ситуација се од тада није променила, а поједини грађани донели су и шаторе које су поставили испред куће Снежане Петровић.

Председница Удружења заштићених станара Маја Нешић за Б92.нет каже да је суд утврдио да је извршење о исељењу неосновано јер се појавио власник који нема право да потражује стан, за шта има документ који то потврђује.

Осим тога, она је истакла и да има документ да је “предмет по њеној жалби пет месеци задржаван у нечијој фиоци”.

“Ово је пример корупције у судству. Не ради се само о томе да је нечије право ускраћено… Дакле, господин нема право на стан, а према новом Закону о становању госпођа би требало да добије други стан и да легитимно напусти овај. Овде се она насилно исељава, избацује се на улицу, жена преживљава психичку и здравствену трауму, са децом, бебом. Ово је преседан ако се дозволи да се ово догоди“, каже Нешићева.

Она истиче да је „комплетан судски поступак у овом случају веома сумљив, замагљен и подложан корупцији“.

„Било би добро да се ово извршење не спроведе јер је под великим знаком питања. Према ономе што сам ја видела из документације, веома је сумњиво све што се тиче овог случаја“, додала је она.

 

Извор: Б92