Издвајамо Спорт

БРУКА И СРАМОТА ФСС! ОВО НИКО НИКАД У ЕВРОПИ НИЈЕ УРАДИО: Муслин одвео „орлове“ на СП и као награду добиће – отказ

Фото: Јутјуб

Челници Фудбалског савеза Србије на челу с председником Славишом Кокезом и даље намеравају да смене селектора Славољуба Муслина, иако нико никад у Европи није направио сличан потез

Ниједна фудбалска организација на нашем континенту није сменила селектора пошто је одвео репрезентацију на Светско првенство.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Муслин је пре годину и по дана преузео „орлове“ кад нико други није хтео да се бави разбијеном и недисциплинованом екипом и успео је да је одведе на Мундијал у Русију.

Фото: Јутјуб

Следе разговори

Први човек ФСС Кокеза најавио је да ће тек после разговора са селектором Муслином бити познато ко ће водити репрезентацију на шампионату света наредне године.

Милановић: Прича о смени није измишљена
Члан Извршног одбора ФСС Горан Милановић признао је да прича о смени Славољуба Муслина има основа.

– Јасно је да медији ту информацију нису исисали из малог прста. Међутим, за сада на седницама Извршног одбора није било приче о смени селектора. Важно је да се све смири у што скорије време и да се за Мундијал спремамо у мирној атмосфери – рекао је Милановић за наш лист.

– Нису медији ти који ће смењивати селектора. Одлучиваће људи који заједно са мном воде Савез и који су задужени за то. У наредним данима очекујем да се селектор и спортски директор Горан Буњевчевић врате са пута, да разговарамо и видимо на који начин се радило и шта планирамо да радимо. Кад направимо заједничку анализу и чујемо каква су њихова размишљања, моћи ћемо да кажемо јесмо ли усагласили ставове. Не бих сад лицитирао о нечему што се није уопште десило – рекао је Кокеза за „Спортски журнал“, вешто избегавајући да каже конкретно да ли планира смену селектора Муслина и због чега.

Промене селектора који су одвели репрезентацију на светска првенства дешавале су се у неким неевропским земљама. Тако је српски стручњак Велибор Бора Милутиновић постао селектор Костарике само 90 дана пред Мундијал у Италији 1990, кад је смењен Марвин Родригез.

Бора је осам година касније одвео Мексико на СП у Француској кроз квалификације, али је пред само такмичење преузео селекцију Нигерије.

Ова афричка земља је селектора променила и пред Мундијал 2010. у Јужноафричкој Републици, пошто је Шаибу Амоду добио отказ, а вођење националног тима поверено је Швеђанину Ларсу Лагербаку.

Стојадиновић мења Буњевчевића
Челници Фудбалског савеза Србије спремају и смену спортског директора Горана Буњевчевића, а као његов заменик помиње се менаџер Зоран Стојадиновић.

– Имам одличне односе са председником Славишом Кокезом и Ивицом Тончевим. Често се виђамо и разговарамо о свим фудбалским темама. Ипак, досад нисмо причали о мом потенцијалном ангажману у репрезентацији Србије. Толико могу да кажем у овом тренутку – рекао је Стојадиновић за „Моцарт спорт“.

Коначно, руководство ФС Обале Слоноваче је у марту 2010. уручило отказ Вахиду Халилхоџићу, па је „слонове“ на СП водио његов дотадашњи други помоћник Жорж Квадио.

Можда сам оде

Потпредседник ФСС Драгомир Лазовић открио је да постоји могућност да Муслин затражи раскид уговора.

– Уверен сам да нико Муслину неће рећи да није више селектор, осим ако и сам не буде желео да напусти репрезентацију. Људи из Савеза ће сести са њим за сто, разговарати и доћи до најбољег решења. Муслин би требало да остане селектор, али само ако су сви задовољни тиме. Он је одвео репрезентацију на Мундијал, имао је своју филозофију игре која је дала резултате и сад је логично да може да добије јаке уговоре из неког клуба, који ће га можда привући. Светско првенство, ипак, носи и ризик од неуспеха – закључио је Лазовић.

 

Извор: С.Р. / Информер.рс