Издвајамо Србија

БУДИМО ПОНОСНИ НА ВОЈСКУ СРБИЈЕ: Ево шта вас 20. октобра очекује на паради СЛОБОДА 2017 (ВИДЕО)

Проба за војну параду која ће бити одржана 20. октобра поводом Дана ослобођења Београда одржана је данас на аеродрому у Батајници, а министар одбране Александар Вулин позвао је све грађане да дођу, увеличају прославу и „виде колико је напредовала њихова земља и војска“ 

Он је истакао да су данас у Београд дошли и пилоти из руске аеро групе „Стрижи“ који ће извести део свог програма од чега неке тачке први пут ван територије Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наша публика ће имати сјајну прилику да се увери у њихове летачке способности. Наше ваздухопловство је снажно, напредује и дуго нисте могли да видите оволики број ваздухоплова на једнон месту, сви способни, у ресурсу и спремни – рекао је Вулин.

Он је рекао да све припреме теку по плану и да грађани имају разлога да „буду поносни на своју војску“

Руководилац приказа „Слобода 2017“ бригадни генерал Душко Жарковић рекао је да је „људство изузетно мотивисано“ и да ће бити опремљени најсавременијом опремом.

– Моћи ће да се види људство из пројекта 1500 са саврененом опремом, борбена средства и авиони МИГ 29. Биће реализована и вежба уз учешће припадника специјалне бригаде, копнене војске и ратног ваздухопловства – рекао је Жарковић.

Он је додао да ће у програму учествовати 30 ваздухоплова, као и да ће у једном од хангара бити изложена сва средства наоружања Војске Србије које ће посетиоци моћи да разгледају

На данашњој проби приказано је принудно уземљење ваздухоплова који су отели терористи и оштетили га, након чега се пилот катапултирао.

Уследила је акција трагања и спасавања пилота, након чега терористи заузимају објекте по аеродрому и настаје талачка криза.

Након тога, приказано је дејство специјалних јединица које диверзантским препадом са земље и из ваздуха решавају талачку кризу.

Поред тога, приказан је и налет авиона, дефиле војске, борбених и полицијских возила.

Из Војске апелују да сви заинтересовани грађани на параду у петак дођу градским превозом, јер на аеродрому и у околини неће бити паркинга за приватна возила.

Три капије на које ће посетиоци моћи да уђу на аеродром биће отворене 20. октобра од 9 часова на страни на којој се налази пут Батајница – Нова Пазова.

 

 

Извор: Тањуг / Информер.рс