Србија

ВЕСИЋ: После свих његових лажи и пљачки, КО ЈОШ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ ЂИЛАСУ?! (Видео)

Драган Ђилас је 2013. године хвалио „Београд на води“ о чему постоји видео снимак, претходно је 2012. године нападао овај пројекат, а сада му „Београд на води“ поново не ваља, рекао је данас градски менаџер Горан Весић

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је гостујући на ТВ Пинк коментарисао снимак у коме Ђилас пројекат „Београд на води“ са метроом означава као један од највећих градских пројеката.

ВЛАДИМИР ПУТИН: ЕУ је покренула талас сепаратизма признавањем Косова, један од последица је Каталонија!

– Пре пар недеља имали смо сличну ситуацију са фонтаном на Славији јер је објављен снимак из 2012. године на коме Ђилас показује пројекат и говори да ће фонтана бити музичка и са расветом, да би данас нападао фонтану коју смо ми изградили!? Ко може да верује таквом човеку? То показује није доследан, да нема став и мишљење већ ради смо онако како му је када политички корисно – рекао је Весић.

Весић је истакао да то говори и какава је власт била у то време.

– Ђилас, Шутановац и Шапић припадају истој политици. Сви они су били председници Градског одбора Демократске странке која је у разним периодима водила град. А њихова политика може да се сведе на једну реченицу – пљачка грађана – каже Весић.

Он је подсетио да је Ђилас задужио град за 1,2 милијарду евра односно око 700 евра по глави становника.

– Хвали се обдаништима, а само породиљама и трудницама је остао дужан 400 милиона динара. Хвали се да је давао по 50.000 динара, ми незапосленим породиљама дајемо 35.000 а запосленим 10.000 динара, али им то исплаћујемо у дан, не лажемо их и нисмо им дужни по годину дана као што је био Ђилас. Тако како је Ђилас радио можете да обећавате шта год хоћете, а да никада не плаћате – рекао је Весић.

Поводом тврдње Ðиласа да су у његово време стручњаци водили јавна предузећа, Весић је прочитао колико је директора имала „Градска чистоћа“.

– Ово предузеће је у његово време имало генералног директора, заменика генералног директора, два извршна директора, три помоћника генералног директора, 12 саветника генералног директора, осам директора сектора, 20 помоћника директора сектора и једно четрдесетак руководилаца служби. Тако је изгледало професионално руковођење предузећима – рекао је Весић и указао да су тада сва градска предузећа имала губитак од 1,5 милијарде динара.

– А кад имате губитак у јавним предузећима то се надокнађује из буџета, то плаћају грађани. Данас ова предузећа у Београду имају добитак од 4,5 милијарди, то се враћа у буџет, од тога се финансирају а та средства иду социјалним категоријама, за породиље, труднице, граде се обданишта, школе. Значи та иста јавна предузећа у време овог великог стручњака и технократе који зна да ради са јавним преузећима су правила губитак – каже Весић.

Он је подсетио на аферу подземних контејнера коју Ðилас не сме да помене.

– Купљено је 950 подземних контејнера који су зарђали и за које је дато пет милиона евра, и још шет милиона евра за укопавање и за камионе који треба да их празне. Сада морамо да мењамо све те контејнере, већ смо 800 заменили и то опет иде о трошку грађана – напоменуо је Весић.

Он је истакао да се Београд дефинитивно мења и да је покренут замајац инвестиција.

– У овом тренутку у Београду имамо преко 1.100 градилишта, ако рачунамо и општинска градилишта, што креира и нова радна места. Ова градска власт се не задужује као Ðилас, али имамо новац да реновирамо фасаде и паркове, а следеће године почиње реконструкција Кнеза Милоша и Трга Републике, као и наставак реконструкције парка Ушће, који ће гондолом бити повезан са Калемегданом – навео је Весић и додао да се град више не шири према периферији већ се спушта на реке.

Поводом интервјуа Драгана Ðиласа за „Недељник“ градски менаџер је рекао да су Ðилас, Шапић и Шутановац били председници Градског одбора Демократске странке те да они не могу понуде ништа ново осим онога што су радили до 2012. године.

– Због тога ми је и драго што ће се они кандидовати, јер грађани без икаквих проблема могу да виде разлику. Могу да виде разлику у новим фасадама, у финансијској стабилизацији града, могу да виде разлику и у броју градилишта, у броју радних места са наше стране и афере, задуживање и пљачку народа са њихове стране – истакао је Весић.

Он је подсетио да је незапосленост у Београду први пут после 10 година спала испод 100.000 и износи 89.000.

ФЕЈСБУК УВЕО НАЈВЕЋУ ПРОМЕНУ ИКАДА! Корисници у паници, ова новина се ником не свиђа

– Незапосленост пада јер се у Београду гради и инвестира се. Отварају се нова радна места, а 66.000 грађана је запослено од почетка године и то највише у сектору услуга и грађевинској индустрији. Све је то директно повезано са пројектима који се раде у граду, пошто се гради грађевинска индустрија има посла, с обзиром на то да се туризам развија, значи развија се сектор услуга – навео је Весић.

 

Извор: Telegraf.rs / Informer.rs