Издвајамо Свет

Ви сте нама увели санкције, ми ћемо вама да СРУШИМО ДОЛАР!

Руски заменик министра иностраних послова наводи да ће санкционисање од стране САД-а натерати Москву да потражи алтернативе за систем резервне валуте базиран на долару.

Руски заменик министра иностраних послова Сергеј Ријабков је дао запањујућ интервју за АБЦ Њуз где је недвосмислено навео да САД својим санкцијама гура Русију ка развијању алтернатива за доларски систем резервне валуте.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током интервјуа је Ријабков изјавио да је Русија спремна да узврати „око за око“ било каквом санкционисању САД-а ка Москви. Када су га питали да ли руска економија може издржати озбиљан рат санкцијама, Ријабков је рекао да је Русија не само спремна да стане раме уз раме са Вашингтоном, већ је и ближа развијању алтернативе за доларски систем резервне валуте:

Питање: Причали сте о томе како руска економија није у рушевинама али се опорављате од кризе. Да ли Русија заиста може себи да приушти овакве односе са САД-ом, својим трећим највећим трговинским партнером?

Ријабков: Мислим да можемо, а такође мислим да сваки корак који људи – нарочито они у Вашингтону – начине како би нам загорчали живот нас приближава тренутку када ћемо развити разне алтернативе за финансијски систем САД-а, од доларског система резервне валуте и система резервне валуте заснованог на долару, до разних подручја где цео свет, а не само Русија, зависи од површних активности у име САД-а.

Могао бих рећи: ви ниподаштавате самопоуздање у ваш целокупан систем.

 

Извор: Wебтрибуне.рс