Свет Србија

ВУЧИЋ: Господо из ЕУ, КАКО ТО КАТАЛОНИЈА НЕ МОЖЕ, А КОСОВО МОЖЕ – САД ЈЕ МЕЧКА ПРЕД ВАШИМ ВРАТИМА

После каталонског референдума и става Европске комисије да је тај референдум нелегалан, ваљда је јасно колико је тешко чувати независност Србије, рекао је председник Александар Вучић

Питање сваког грађанина Србије Европској унији данас је – како то у случају Каталоније не важи референдум о независности, а у случају Косова отцепљење може, и без референдума – рекао је председник Вучић, одговарајући на питања новинара поводом исхода референдума у Каталонији и става Европске комисије да је то изјашњавање нелегално.

– Како сте легалним прогласили отцепљење Косова чак и без референдума, и како су то 22 земље Евроспке уније легализовале то отцепљење, рушећи европско право и темеље европског права, на којем се темељи европска политика и политика ЕУ – запитао је Вучић на конференцији за медије са грчким председником Прокопиосом Павлопулосом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је јавно запитао како ће сад грађанима Србије да образлаже европске интеграције Србије, иако, без дилеме, Србија своју будућност види у ЕУ, и због типа друштва којем тежимо и због боље економије и других разлога.

– Како, дакле, Каталонија не може, а Косово може, на то Србима неће бити одговора никада – приметио је председник Вучић.
Светски центри моћи играли су се када су мислили да могу да прекрајају границе на Балкану јер регион не припада Европској унији, а сада, када је „мечка дошла пред њихова врата“, е, сада је, рекао је Вучић, ситуација много озбиљна…

– Ово је најбољи пример двоструких аршина и лицемерја светске политике – закључио је Вучић.

Према његовим речима, његов састанак са Путином, приликом посете, био је занимљив свим новинарима западних медија, док састанак немачког Зигмара Габријела, истог дана, исто с Путином, нико није забележио.

– Сад је јасно ваљда колико је тешко чувати независност Србије – рекао је председник Вучић и поручио свима који врше притисак на нашу земљу да сад узму годишњи одмор, бар што се наше земље тиче, пошто ионако неће да их слуша, те нек се позабаве мечком пред својим вратима.

Извор: Tanjug