Србија

Вучић и Путин сагласни: Каталонија је потврдила да је то што је ЕУ признала Косово – фаталан потез и грешка

Александар Вучић и Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Телефонска веза између Кремља и Андрићевог венца није могла да заобиђе врућу политичку тему

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После референдума у Каталонији најбоље се види колико је признање независности Косова од стране појединих држава ЕУ и света био фаталан потез, јер је тада отворена Пандорина кутија са несагледивим последицама – око тога су се у телефонском разговору сагласили председник Србије Александар Вучић и председник Русије Владимир Путин, пишу „Новости“.

ЗВЕЦКАЊЕ ОРУЖЈЕМ: Кува се ратни план да се Српска „пресече“

Телефонска веза између Кремља и Андрићевог венца није могла да заобиђе врућу политичку тему подно Пиринеја, која потреса целу Европу, а како наводе Новости, руски лидер се нарочито интересовао за погледе о шпанској кризи које је протеклих дана без увијања и аргументовано износио први човек Србије.

Према наводима листа, током разговора на руском, који је трајао тридесетак минута, Путин је изразио жељу да о овој, али и другим темама битним за односе двеју земаља говори са Вучићем у директном сусрету који би врло брзо могао да буде организован.

Вучић је Путину захвалио на добро обављеном заједничком послу око испоруке „мигова“ нашој авијацији.

– Председник Путин је изразио захвалност српском народу и потврђена је обострана жеља да се односи двеју земаља и даље успешно развијају, а први човек Русије казао је да је Вучићева лична улога ту од огромног значаја – наводе извори Новости.

Србија једина враћа имовину фолксдојчерима

Како су раније саопштили из Вучићевог кабинета, Путин је нагласио да су међународне околности такве да Србија није у једноставном положају, али да је уверен да ће српски народ, као и увек кроз своју историју, показати свој карактер, и под водством председника Вучића превазићи све проблеме.

– Сигуран сам да ће под вашим руководством Србија и српски народ ићи само напред – рекао је у телефонском разговору председник Путин председнику Вучићу.

 

Извор: Telegraf.rs