Србија

ВУЧИЋ: Не постоји ствар која ме је толико заболела КАО ЛАЖ ДА ЈЕ ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА И ПЛАТА МАЛО!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ниједна лаж није тако погодила као коментари о томе да је најављивано повећање плата и пензија мало

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је на конференцији за новинаре казао да Србија никада није имала овакво стање у државној каси, а да је опет толико незадовољних и негативних коментара на најављено повећање пензија од пет одсто и плата од десет одсто.

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ: Српкиње побију више деце него Хитлер и Тито

– Нисмо имали никада. Имали смо 2005. године када смо пола државе продали, али уз 1,2 милијарде евра камата нисмо имали тај случај а сада се дешава, толико радите, пензионери ће добити увећање 5 одсто, а онда чујете питање са државне телевизије кажу мало, очекивали смо више, немам одговор на то – казао је Вучић.

– Кажу мало је 10 одсто повећања плата, молим вас, прекините да лажете – казао је он и навео да ће наставник у средњој школи и учитељ за 11 одсто имати више него пре смањења, “говорим о кумулативно повећање у три године”.

Исто тако, навео је, лекари и медицинске сестре 10 одсто више него што су икада имали, запсолени у сфери социјалне заштите 9 до 10 одсто, војници и полицајци, порезници за 10 одсто веће.

– Што не кажете да ће плате бити нешто мање само о онима који раде у овој згради, онима који раде у Скупштини са Мајом Гојковић и у влади са Аном Брнабић.

Како је казао, плате ће у јануару бити 450 евра а била је 350.

– Будите поштени па кажите да ли смо радили 20 одсто више па смо зарадили 20 одсто више, јесмо, радили смо 5 до 10 одсто више, а за остало је захваљујући одговорности и дисциплини владе, све оно што смо успели да направимо и опет не ваља – казао је председник Србије.

ТРАМП ЗАПАЊЕН – АМЕРИЧКИ НЕПРИЈАТЕЉИ СЕ УДРУЖУЈУ: Ким позвао Иран у борбу против НЕПРАВДЕ САД!

– У којој је то земљи мало повећање од 10 одсто, је л’ то Немачка, казаће имају велике плате, па радили су и зарадили. Ми нисмо ни радили ни зарадили, сад радимо и зарађујемо мало више, мораћемо да радимо и зарађујемо много више. Само лаж до лажи, не постоји ствар која ме је толико заболела – казао је Вучић.

 

Извор: B92.net / Informer.rs