Србија

ВУЧИЋ ПОРУЧИО НАПРЕДЊАЦИМА на 9. рођендан СНС: Победите их у Београду

Српска напредана странка обележила је вечерас на на Ташу девет година од оснивања. Присутнима се на скупу, који је почео у 18 часова, обратио лидер СНС-а и председник Србије Александар Вучић.

Свечаност је почела интонирањем химне „Боже правде“. „Девет година – посвећености – енергија – резултата“ писало је на видео биму, а на говорници је било све у знаку броја девет колико СНС и слави година постојања и рада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Обавестили су ме да пет хиљада људи није могло да уђе унутра, извињавам им се због тога. Желим топло да поздравим наше госте из Шпаније, Грчке, Мађарске и Kине и да им се захвалим на подршци коју су нам пружили – рекао је председник Србије Александар Вучић на почетку обраћања.

Он је окупљеним напредњацима на скупу поручио да раде као до сад и да их нико неће скоро победити:

– Поштујте прошлост, али тражите будућност, будите достојни онога што смо урадили у последњих девет година и нико вас у скорој будућности неће победити. Србија је данас земља на европском путу. Србија има своје име и презиме, има своје ја, Србија сме и да загрми и када тихо говори, Србија се данас чује онако како се није чула у последњих 20 или 30 година.

– Чувајте драги моји напредњаци и брините о будућности Србије, чувајте мир и стабинлост, чувајте оно што вам у овом тренутку не изгледа најпрече, а то је прилика да са свима у комшилуку разговарамо, а не да се сукобљавамо.

Сви они са којима преговарамо, поновио је Вучић, морају да знају да то није резултат наше слабости, већ наше жеље да живимо у миру, да би нам деца тако живела, и да би нам свима било много боље, само немојте да помислите да то радимо што смо много слаби.

Он је истакао да је странка, на девету годишњицу постојања, јача и да је досегла историјски максимум у истраживању јавног мњења, који је било која странка имала од увођења вишестраначког система у Србији, поручивши да треба чланови да раде напорно и даље за добробит земље.

Рекао је да не преноси резултате истраживања јавног мњења да би се чланови улењили, већ да се даље боре за нашу земљу још снажније, јаче, брже и боље, него што су чинили до сада.

Kазао је да је долазећи на скуп пребирао по глави моменте с почетка странке и да се сетио Бране Црнчевића, који је једнако значајан за странку као Томислав Николић, а који је казао да сви ми дугујемо деци, да будемо потомци, да би били преци.

– Све је у тим речима, наша политика и начин којим желимо да се бавимо земљом. Брана је веровао у велику прошлост и дужност нам је да будемо доследни, како би сами могли да будемо велика прошлост. Веровао је у дуг према деци, чији преци треба да постанемо – рекао је он.

Потомак је, како је подвукао, само онај који преузме одговорност за себе и историју, који се не плаши изазова, који трага за решењима, решењима која доносе добробит новим потомцима.

– Бити предак и потомак, то је идеал којим је тежио велики писац, и мора бити идеал странке и сваког члана. Да будемо достојни прошлости и будућности коју правимо данас. Да радимо тако да нас се не стиде они који били пре нас и који долазе после нас – нагласио је Вучић.

Kазао је да је СНС губио у прошлости и то нека убедљиво, али да је то чинио уз особину коју нису имали други, а то је да је учила из пораза, мењала се, није кривила другог него себе, знала је да је то једини начин да буде јача и постане што је данас – победници:

– Зато данас кажем побеђујте али радите, мењајте се учите као да и даље губите.

Србија, како је истакао данас је другачија земља, политички и војно снажнија, има много више биоскопа, позоришта и музеје.

Докторка Тамара Сарић на 9. рођендану СНС прва се обратила окупљенима истичући да је у странци препознала бригу о људима, препознала да је то идеја која увек и све спаја и која види напоре Александра Вучића, као и већина грађана Србије.

– Драго ми је да сам данас са вама. „Само добар човек може бити добар лекар“, реченица која ме је водила свих ових година. Ово је странка која брине о интересима свих грађана. Ми здравствени радници смо ту како би помогли Србији – рекла је на почетку скупа докторка Тамара Сарић, оснивач СНС:

– Препознали смо у СНС бригу о људима, да је то странка која брине о сваком човеку, која не размишља само о својим, већ пре свега о интересима грађана Србије, то је идеја која нас спаја, коју подржава сваки здравствени радник.

Захваљујући напорима председника странке Александра Вучића, Србија је само повећавала улагања у здравство и бригу о најрањивијим категоријама, поручила је Сарић и назначила да се око СНС окупљају грађани који желе нормалну и стабилну Србију.

Она је лидеру СНС пожелела још много година успеха, изградње здраве земље и доброг друштва.

– Ми здравствени радници смо ту и одговорно ћемо обављати важан посао помажући да Србија буде добро место за живот – закључила је Сарић.

 

Извор: Telegraf.rs