Издвајамо Србија

ГЕНЕРАЛ ПЕТКОВИЋ ОТКРИО ЈЕЗИВУ ИСТИНУ: УН криле доказе о тровању Србије, ево како су подаци о ЗЛОЧИНУ ЗАТАШКАНИ

НАТО агресија (Фото: Јутјуб)

Уједињене нације 2001. фалсификовале извештај британског физичара Кита Баверстока, који је несумњиво утврдио да осиромашени уранијум из НАТО бомби изазива рак код становника Србије * Уместо тога, написали да „бомбардовање не оставља никакве последице по здравље Срба“

Уједињене нације су годинама по сваку цену покушавале да сакрију чињеницу да је НАТО током агресије на Србију 1999. године трајно затровао нашу земљу осиромашеним уранијумом који изазива карциноме и тешке деформитете, тврди генерал Слободан Петковић, бивши начелник АБХО ВЈ!

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим сазнањима, Светска здравствена организација (СЗО), као агенција УН, фалсификовала је извештај британског физичара Кита Баверстока, који је после бомбардовања Србије 1999. боравио на Косову и непобитно утврдио да је НАТО током агресије бацао бомбе са осиромашеним уранијумом, који је канцероген и изазива низ смртоносних болести. Уместо тога СЗО је преправио његов извештај и у њему стоји да се констатује да „бомбардовање Србије није оставило никакве последице по здравље људи“.

Заташкана истина

Генерал Слободан Петковић је своја сазнања изнео у посебном елаборату који би могао да буде кључни доказ да је НАТО извршио еко-геноцид над Србијом. То би могао да буде и повод за тужбу наше државе против Северноатлантске алијансе.

Строго поверљиво
Баверстоку су из СЗО строго забранили да било где објављује своја сазнања о злочину НАТО у Србији
генерал Слободан Петковић

– Уједињене нације су 2001. године брутално фалсификовале извештај о дејству НАТО бомбардовања по здравље грађана Србије! Наиме, британски физичар Кит Баверсток је одмах после агресије добио задатак од УН, прецизније од њене агенције Светске здравствене организације, да оде на Косово и утврди последице које бачене бомбе изазивају по здравље људи. Баверсток је направио детаљну анализу и несумњиво утврдио да је осиромашени уранијум из НАТО бомби бачених на Србију „канцероген и генотоксичан, да утиче на промене генетске структуре и изазива деформитете код новорођенчади“. Међутим, када је тај извештај предао, он је у СЗО драстично измењен. Сва његова сазнања су избрисана, а убачена је реченица да „у зонама у којима је коришћен осиромашени уранијум нема опасности по здравље људи и нема потребе за даљим контролама“. У том извештају чак пише „да је осиромашени уранијум здрав“ – каже Петковић, и додаје да је Баверсток чак и добијао претње због објављене истине у извештају:

Избацили кључне делове
Из мог извештаја избачени су сви делови који говоре о погубном утицају осиромашеног уранијума на здравље
Кит Баверсток, британски физичар

– Када је људе из СЗО питао зашто је његов извештај промењен, речено му је „да не таласа“ и забрањено му је да сазнања до којих је дошао било где објављује. Касније је изопштен из свих мисија које су Уједињене нације спроводиле на Косову, чак није био ни у делегацији СЗО која је 2001. посетила Балкан, иако је био шеф одељења за радиолошку заштиту – објашњава Петковић, и додаје да је управо на основу фалсификованог извештаја УН Карла дел Понте закључила да НАТО током агресије на Србију није кршио Женевску конвенцију.

Политичка одлука

Наводе генерала Петковића потврдио је и сам Кит Баверсток, који је у неколико интервјуа открио да је његов извештај прекрајан и фалсификован.

15 тона радиоактивног отпада бачено је на Србију
31 хиљада пројектила испаљена је на нашу земљу

– Извештај СЗО из 2001. који сам радио требало је да говори о здравственим ефектима употребе оружја са осиромашеним уранијумом. Међутим, када је изашао, тај извештај је имао веома мало везе са здравственим проблемима које изазива осиромашени уранијум. Чак је и наслов потпуно изневерен. Он гласи: „Утицај осиромашеног уранијума на људско здравље“, али се у извештају то нигде не помиње. Избачени су делови у којима се тврди да је осиромашени уранијум канцероген и генотоксичан, рекао је Баверсток, и додао:

– Потпуно је јасно да је одлука о избацивању делова мог извештаја политичка, а не научна и да је донета у самом врху Светске здравствене организације.

Сенегалац раскринкао злочин НАТО

Сенегалац Бакари Канте, шеф мисије УНЕП (Агенција Уједињених нација за заштиту животне средине), током боравка на Косову после бомбардовања 1999. направио је извештај у којем је до детаља писао о утицају осиромашеног уранијума на здравље људи.

– Он је написао да је на Србију бачено 15 тона уранијума и да ће његове последице осећати читаве генерације Срба у деценијама које следе. Навео је да је сасвим извесно да ће становништво овог простора масовно оболевати од леукемије и лимфома, што се касније и догодило. Открио је да су отрови ушли и у ланац исхране и воду, јер је бомбардовање било у време сетве. Рекао је и да су затровани и загађени велики градови попут Новог Сада, Панчева, Крагујевца… Међутим, када је тај извештај предао Уједињеним нацијама, цео случај је заташкан. Читавих 70 страна је нестало – каже генерал Слободан Петковић.
Делове Кантеовог извештаја касније је објавио амерички новинар Алан Парсонс у женевском листу „Курије“ и тако је истина о НАТО бомбардовању Србије барем делимично изашла у јавност.

 

 

Извор: Е.И. / Информер.рс