Издвајамо Србија

ДАНАС ЈЕ 17. ГОДИНА ОД ПОЧЕТКА НАЈВЕЋЕ ПЉАЧКАШКЕ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ: Ово нећете видети на РТС-у (ВИДЕО)

Протекло је тачно 17 година од великих демонстрација када је оборен режим Слободана Милошевића. Готово сви домаћи медији објавили су ову вест уз обавезну ретроспективу драматичних догађаја на улицама Београда, али многима, пре свих РТС, промакао је један детаљ…

За време тих демонтрација брутално је претучен тадашњи директор РТС Драгољуб Милановић и право је чудо како је остао жив.
Из неког разлога овај ружан догађај, случајно или намерно, неко упорно покушава да прикрије, а и то је део петооктобарске историје, хтели ми то да признамо или не.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о петооктобарским догађајима, на овај намерно или случајно изостављени детаљ, подсетио је и председник Србије Александар Вучић.

Пети октобар 2000-те имао је и добрих и лоших страна, рекао је Вучић и оценио да је то био почетак отварања Србије према свету, али и почетак најгоре пљачкашке приватизације у историји Србије.

Вучић је рекао да лично не воли када Срби учествују у сукобима око прошлости, те да би то радије препустио неком другом.

– То је имало добрих и лоших страна и мислим да сам поприлично објективан кад о томе говорим. Добро је што је Србија могла да види свет и свет Србију и што смо почели да се отварамо, да не улазимо сад у то чије су заслуге или кривица пре тога биле за затварање – рекао је он.

Лоше је, назначио је, што је то био почетак најгоре пљачкашке привазитације у историји Србије.

– За долазак де факто тајкуна, који су на различите начине управљали земљом и разорили фабрике да готово ништа није остало – рекао је Вучић и додао да су грађани то добро разумели и да је требало четири године да опоравимо јавне финансије.
Додао је да ствари никад нису црно-беле, али му смета што неки покушају да сакрију шта се дешавало.

– Ни на РТС-у а камоли негде другде нећете видети тренутке кад је линчован Драгољуб Милановић, јер је то требало да се сакрије“, рекао је Вучић и додао: „Што се неки утркују да говоре о нечему, то питајте њих.

Дакле, ово вечерас нећети видети у Дневнику РТС:

 

Извор: Информер.рс