Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ОДБРУСИО КРИТИЧАРИМА ЊЕГОВОГ ПЕВАЊА ЕРДОГАНУ: Шта је требало, да га убијем као Мурата? (ВИДЕО)

Министар спољних послова Ивица Дачић још једном је „запалио“ друштвене мреже својим вокалним способностима, које је овог пута показао пред председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом. Међутим, на Дачићев наступ опозиција не гледа благонаклоно, већ га оштро критикује, док шеф српске дипломатије за Телеграф.рс каже да је је то учинио на молбу Ердогана и Вучића

На свечаном пријему који је синоћ у Дому гарде приредио председник Србије Александар Вучић у част високог госта из Турске, министар спољних послова Ивица Дачић се латио микрофона и побрао аплаузе присутних.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачић је запевао и песму која се до сада није нашла на његовом репертоару „Осман-ага“ и то на турском језику на опште одушевљење гостију из ове земље.

Међутим, одушевљење гостију, не деле опозициони лидери. Председник ДСС Милош Јовановић критиковало је Дачићево понашање, оценивши да је било „крајње недостојно и понижавајуће“ за државу Србију.
С друге стране, Дачић каже да је певао на молбу председника Вучића и Ердогана.

– Колико сам разумео сви у сали су били одушевљени. И данас је то главна вест у Турској. А шта је требало, да га убијем као Мурата? Само они нек добацују са балкона, а ако се некоме не свиђам, нека ме смене – рекао је Дачић.
Каже да је очекивао позитивну реакцију турских гостију, поготово на песму на њиховом језику.

– Па, ја сам знао да ће тако реаговати, то је једна од њихових најпознатијих песама, иначе пева се на целом Балкану па и код нас – казао је шеф српске дипломатије за наш портал.

Међутим, нису само гости из Турске били одушевљени. Муфтија Мустафа Јусуфспахић, када је чуо већ чувену „Миљацку“ у извођењу Дачића, дао му је бакшиш.

Министар је открио за нас, којом цифром га је „частио“ Спахић.
– Добио сам 100 долара. То је шала, али добро дође – рекао уз осмех, Дачић.

 

Извор: Телеграф.рс