Србија

ДАЧИЋ: Једва чекам да Вучић одлучи да поново идемо на изборе

„Кад видим ко га све напада, Вучић ми је још дражи”, рекао је вечерас лидер СПС Ивица Дачић на обележавању девет година постојања и рада СНС, и додао да је у најбољем интересу Србије то што је лидер СНС победио на председничким изборима и да једва чека да „Вучић одлучи да поново идемо на изборе”.

 Дачић се напредњацима обратио са „драги пријатељи”, јер је „то суштина нашег међусобног односа и зато вам се тако и обраћам”.

Како је као за протеклих неколико година Србија је остварила велике промене, власт води земљу а СПС и СНС су прескочиле све препреке, многе и вештачке, које су биле између њих, а сада заједно прескачу све препреке и Србија иде напред.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Вратили смо веру у будућност, извадили земљу из банкрота, магови пљачкашке приватизације су отишли, долазе инвестиције” рекао је Дачић али и поручио „хоћемо у ЕУ, али не по цену рушења традиционалних пријатељских односа са Русијом и Кином”.

Како је нагласио, нећемо прихватити ни двоструке аршине, нити да ћутимо о свим неправдама које су нам учињене.

Председник СПС је рекао да нећемо ни заборавити ни геноцид у Првом светском рату, у Другом такође и геноцид нас Србима у НДХ, ни онај почињен овде у Србији, ни 90-е јер нас оптужују за геноцид и етничко чишћење „а Срби су највеће жртве етничког чишћења и геноцида”.

Нећемо, каже, прихватити ни лажну слику коју су нам наметнули како би оправдали што су нас бомбардовали, а нећемо дозволити ни да нас „пљују ” они који кажу да је РС геноцидна творевина, који свашта причају против своје земље ни они „који се одричу велике Србије, а неће да бране ни малу Србију”.

Подвукао је и да је Србија сада поштован и поуздан и предвидив партнер свуда у свету.

Додао је и да су социјалисти Вучића подржали на председничким изборима јер је народни кандидат и да је у најбољем интересу Србије то што је победио на председничким изборима.

„Када видим ко га напада и како се уједињују против њега некако ми је још дражи. Када то видим моја је подршка још чвршћа” рекао је лидер СПС.

Дачић је рекао да следе избори за Београд или Србију „свеједно” да се ужелео скупова и народа и да зато једва чека „да Вучић одлучи да поново идемо на изборе”.

Како је рекао, на изборе ће ићи растерећено, јер ће заједно победити.

 

Извор: Politika.rs