Издвајамо Србија

ДА ЛИ ШАПИЋУ ОПШТИНА ПЛАЋА И БЕБИСИТЕРКЕ, ВОЗАЧЕ, БАТЛЕРЕ…?! Већ шест месеци нема одговора на ОЗБИЉНЕ СУМЊЕ!

СО Нови Београд пола године крије податак да ли се из буџета исплаћује послуга која ради у кући председника општине Александра Шапића

Интерес грађана
Грађани сами треба да процене да ли им је у интересу финансирање бебиситера функционера
Александар Јовичић, функционер СНС

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник општине Нови Београд Александар Шапић већ шест месеци одбија да каже да ли новцем из буџета плаћа своје кућне помоћнице, бебиситерке, батлере, баштоване и друго особље ангажовано у његовој породичној вили на тајкунском Сењаку!

Како пише портал ‘Ембарго’, постоје озбиљне информације да је Шапић у општини фиктивно запослио људе ‘сумњивих занимања’ који заправо раде при његовом домаћинству, а плаћени су државним парама.

Председник синдиката општине Нови Београд Дарко Пејић је још 10. априла ове године послао званичан захтев којим је затражио податке за радно ангажована лица, са копијама Уговора о раду.

Све познате Шапићеве афере

* Нелегално сазидао кућу, базен, гаражу, спортски и помоћни објекат
* Држави дужан 2,5 милиона динара на име пореза за своје виле, базене
* Отерао радницу инспекције која је проверавала његову дивљу градњу
* Одбијао да сруши нелегални објекат свог ујака на Новом Београду
* Милији Ктитору за закупнину вртића плаћа троструко већу цену од тржишне
* На гориво за своје џипове дао из буџета 600.000 дин

„Затражена је спецификација када су засновали радни однос, начин на који су га засновали и да ли конкурсом или на неки други начин.

Синдикалци такође траже и прецизан опис послова које обављају ти запослени. А као посебну ставку захтевају прецизан податак о броју прековремених сати за све запослене за 2016. и 2017. годину и основ за одређивање прековремених сати.

Један од начина уписивања прековремених сати је провлачење картице кроз аутомат, а да њен власник уопште није више на радном месту. То ради треће лице, посебно поверљив човек, а зна се и чији“, наводи ‘Ембарго’.

Општина Нови Београд већ пола године не жели да одговори на овај званични захтев синдиката, иако се све то може урадити за сат времена, једноставним увидом у архиву кадровске службе.

Коментаришући ове наводе, Александар Шапић за Информер тврди да ништа од тога није истина.
– Лажи које пише ‘Ембарго’ не желим детаљније да коментаришем, осим да приметим како настављају са својом вишемесечном праксом да на најгнуснији начин износе лажи о мени и општини Нови Београд – изричит је Шапић.

МАРИО СПАСИЋ
САВЕТ ЗА МОНИТОРИНГ

Кандидат за градоначелника не сме да удомљава своје кућно особље о трошку буџета. Грађани то оштро кажњавају на изборима.
Са друге стране, председник општине Палилула и функционер СНС Александар Јовичић истиче да нимало није изненађен овим сазнањима.

– Узимајући у обзир да је Шапић за своје одборнике поставио чланове непосредне фамилије, не чуди ме ни ово… У сваком случају, једини критеријум на основу кога неко треба да добије посао јесте шта та особа ради за бољи живот грађана општине која му и даје плату. Становници Новог Београда сада сами треба да процене да ли им је у интересу финансирање бебиситерки и баштована… – каже Јовичић.

Аналитичар Бранко Радун оцењује да је, уколико су наводи „Ембарга“ тачни, овде реч о класичној злоупотреби положаја.

– Надлежни би морали под хитно све да испитају, јер ово представља заиста екстреман пример злоупотребе. Постоји могућност да су радници запослени негде по закону, а заправо обављају нешто друго. И све то може бити покривено законом. На пример, запосле возача у општини, а у ствари их он служи и приватно… – наводи Радун.

Шуле од странаца тражи подршку за рушење власти

Лидер ДС Драган Шутановац не бира више средства не би ли се докопао власти. Пошто је свестан да на изборима нема готово никакве шансе, Шутановац сада обиграва око страних дипломата, код којих оговара државу и председника Вучића.
Гостујући на ЦИА ТВ Н1 председник ДС је признао да је недавно са Сашом Јанковићем био на доручку са изаслаником за Југоисточну Европу Министарства иностраних послова Немачке Кристијаном Хелбахом. Према речима наших добро обавештених извора, Шуле и Сале Прангија су Хелбаху покушали да протуре причу да се на изборима у Београду спрема велика пљачка.

 

 

Извор: Д. Кљајић / Информер