Регион Србија

ДОДИК О ЈАНКОВИЋУ: Човек који тврди да је у Сребреници био геноцид не може да буде вођа Срба

„Саша Јанковић је лупеж који узалуд покушава да се Србима наметне као вођа“, поручује Милорад Додик, председник Републике Српске.

Одговарајући на тврдњу лидера Покрета слободних грађана, који је Србе оптужио да су Додик и председник Србије Александар Вучић кривци за ратове, први човек Српске наводи да Јанковић није у стању да поведе своју породицу, а камоли Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Никада досад нисам придавао значај нити посебно коментарисао самозваног лидера опозиције који већ дуже време нуди политику чији епицентар потиче из неких западних центара моћи чији је главни задатак демонизовање Срба – наводи Додик.

Губитничка тактика

Како каже, ово није први антисрпски иступ председника Покрета слободних грађана.

– После оваквих изјава, питање је да ли је Саша Јанковић уопште Србин?! То је човек који се определио да Сребреницу квалификује као геноцид, надајући се да ће му такве изјаве помоћи да га тамо неки погурају да дође на власт у Србији. Е па погрешили су. Јанковићев најсјајнији моменат био је губитнички тренутак на изборима за председника Србије. Тај пораз му је најбољи резултат који ће икада остварити јер га после тих избора очекује дефинитиван пораз и нестајање – оцењује Додик.

Напад на поруке мира које су у заједничком обраћању упутила двојица председника, а које су Јанковићу биле повод да Вучићеве и Додикове речи изврне и уз Ику Ферер Готић, новинарку сарајевске ТВ БиХ, заједно их оптужи за ратне страхоте само су део манипулација којима се Јанковић служи.

Ни п од политичара

– То је лош покушај манипулације. Не чуди што се Јанковић одмах обраћа адресама у Сарајеву.

Нада се да ће тамо попунити неке празнине и заузети место манипулишући причама о рату.

Дуго сам у политици, знам шта се дешавало и знам да Јанковић говори неистине. Такав човек нема ни п од политичара – наводи председник Српске.

Према његовим речима, нема потребе говорити о Јанковићу као неком будућем лидеру Србије.

– Човек који тврди да је у Сребреници био геноцид не може да буде вођа Срба. Какав он може да буде лидер?! Тај није у стању да поведе своју породицу, а камоли Србију – уверен је Додик.

Додаје да то знају грађани Србије, те да Српска никада неће сарађивати с таквим политичарима.

– С таквим човеком на челу државе Србија би нестала – упозорава Додик.

Цвијановићева: БиХ чека атрофија

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић верује да ће тај ентитет БиХ постати независна држава, да на томе не треба да се ради, већ да ће то бити резултат успостављање неких других односа.

– Уопште не мислим да то треба да буде на дневном реду као ствар коју морате радити. Мислим да ће доћи до атрофије БиХ и да ће то бити резултат прављења неких других односа, а не зато што то треба држати као политички циљ – навела је Цвијановићева за Алтернативну телевизију.

 

Извор: Српски Телеграф