Србија

Додик: Република Српска је држава!

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Мркоњић Граду да је Република Српска држава и да ће то бити, јер је то историјска правда.

Додик је рекао да неће одустати од те борбе, без обзира на то шта мисле у америчкој Амбасади.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Тек сам кренуо и с поносом ћу свуда у свијету представљати српски народ који је велики и поштен, као и Републику Српску“, рекао је Додик у обраћању на обиљежавању 22 године од страдања Срба у западној Крајини.

Према његовим ријечима, БиХ није држава пошто Савјет министара није влада већ помоћни орган Предсједништва БиХ.

„Кључна власт је у ентитетима и морамо вратити изгубљене надлежности, чиме ћемо се одужити и страдалима овдје у западној Крајини“, рекао је Додик.

Он је навео да злочин хрватско-муслиманских снага у западној Крајини говори да су Србе побили и поклали они који су до јуче са њима живјели.

„За те злочине нико није одговарао, иако ми наивно вјерујемо да хоће. Каква је данас ситуација, изгледа да неће одговарати никад нико јер је правосуђе нелегално пренесено на ниво БиХ“, рекао је Додик.

Он истиче да су Срби наивно вјеровали да ће они који су се борили за Алију Изетбеговића праведно судити ратном команданту такозване Армије БиХ у Сребреници Насеру Орићу којег је Суд БиХ јуче ослободио свих оптужби.

„Никада неће муслиман пресудити муслиману због Србина. Морамо активно радити на томе да се прекине негативна пракса правосуђа БиХ. О томе се не смије ћутати“, поручио је Додик.

Он је рекао да је сада тренутак да се дјелује или ће Суд и Тужилаштво БиХ опет пресудити да су Срби оправдано убијани и етнички чишћени, као што нема оптужница за злочине у западној Крајини.

Додик каже да је БиХ пропала земља која живи на штету Срба и да је потребно да, због тога, нестане.

„БиХ не може да има Суд и Тужилаштво јер је на штету Срба промијењен Дејтонски споразум под притиском и међународне заједнице“, рекао је предсједник Српске.

Он је навео да докази о Орићевим злочинима постоје управо у америчкој Амбасади, те позвао народ и све политичаре из Републике Српске на јединство с циљем прекидања овакве праксе правосуђа БиХ према Србима.

Додик каже да у Сарајеву нема правде за Србе и да ће учинити све да се бори против такве БиХ, иако она има моћне заштитнике.

„Срби треба да се окупе око Србије и гледају у њу као матицу. Од тога нема ништа нормалније“, рекао је Додик.

Он сматра да српски представници из Републике Српске морају прекинути рад на нивоу БиХ јер дају легитимитет Сарајеву које не држи до Срба.

„БиХ је лоше мјесто за Србе и Републику Српску и лично ћу се борити за наша права да овдје очувамо мир. Ако се не побунимо за наша национална права, прије ћемо биолошки нестати“, поручио је Додик.

Извор: СРНА