Издвајамо Србија

ЕРДОГАН ПАЗАРЦИМА: Потпуно верујем председнику Србије – ВУЧИЋ МИ ЈЕ ПРВИ ПРУЖИО ПОДРШКУ У НОЋИ ПУЧА!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган поручио је обраћајући се окупљеним грађанима у Новом Пазару да је председник Србије Александар Вучић искрен пријатељ који му је међу првима пружио подршку у ноћи пуча 15. јула

Ердоган је поручио да Турска жели Србији да буде земља у којој владају јединство и слога и да буде земља просперитета, због чега је спреман на сарадњу у свим областима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чуваћемо наше пријатељство – поручио је Ердоган, који је на овације Новопазараца одговорио тако што је председнику Србије Александру Вучићу стегао и високо подигао руку.

– Надам се да нас нације неће одвајати већ да ће нас Србија спајати – рекао је турски председник.

Он је рекао да је Санџак, како је назвао Рашку област, један од најбитнијих мостова који повезује држављане Турске пореклом из Санџака и бошњачку мањину у Србији.

– Ова јака веза позитивно се одразила и на развој наших билатералних односа – рекао је Ердоган и подсетио на песму „кад погледам са бедема видим диван град…. „.
„Нови Пазар, мој завичај, мој најмилији град, њега красе манастир Сопоћани и стара тврђава, а најлепша је Алтун-алем џамија“, приметио је Ердоган.

Радићемо, додао је, на повећању просперитета Србије и Новом Пазару као важном делу ове земље.
Он је истакао да је председник Србије Александар Вучић прави и скрени пријатељ Турске и подсетио да је био један од првих који је пружио подршку институцијама Турске у ноћи када је у тој земљи покушан пуч.

Ердоган је, позивајући на слогу, рекао да су за „сваки хаос и сукоб који је настао на Балкану са провокацијама спољних сила“ највећи цех увек плаћали људи који у том региону живе.

– Колико год будете јединствени и сложни, колико год будете живели као браћа, толико ћете бити сигурнији и боље ћете живети – рекао је Ердоган.

– Бићемо јаки и чврсти, бићемо браћа и чуваћемо наше пријатељство – поручио је турски председник.
Где год да одемо на Балкан сусрећемо са присношћу и топлином, рекао је Ердоган и још једном истакао захвалност председнику Вучићу на гостопримству.

– Приликом целе посете Србији смо се осећали као код своје куће. Хвала на дочеку и гостопримству, хвала и општини Нови Пазар која је направила овај дочек – рекао је Ердоган.

– Са мојим пријатељем Вучићем имамо заједничка мишљења, а да овде имамо посебно место су показали наша браћа овде, као што су то показали целом свету оне тешке ноћи 15. јула – рекао је Ердоган.

 

 

Извор: А. Грбовић / Информер.рс