Издвајамо Србија

ЖЕНА КОЈА ЧУВА КОЗЕ НА НАСИПУ У БОРЧИ ОТКРИВА: Јелена никад није трчала овуда, ово је све што се десило тог дана!

Фото: Јутјуб

„Зоран и његов отац су најчешће долазили 2. или 3. у месецу, на дан Јеленине смрти. А онда су престали да долазе!“

Насип у Борчи на коме је пронађено тело певачице Јелене Крсмановић, постало је место које се избегава.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Некада свакодневни посетиоци данас овај део Црвенке избегавају у широком луку. Тачно 17 месеци је прошло од Јелениног нестанка у суботу 2. априла 2016, а њено тело пронађено је дан касније у каналу прекривено жабокречином.

Зоран Марјановић, Јеленин муж, једини је приведан као осумњични за убиство. Он се налази у притвору од 15. септембра, а као кључни доказ помиње се блато нађено на његовим фармеркама које је исте структуре као блато пронађено на Јеленином телу. Како је раније криминилог Биба Радовановић рекао за Еспресо.рс, блато може бити кључни доказ само ако је настало непосредно после или током убиства.

Екипа Еспреса посетила је данас насип на којем се пре годину и по дана све догодило. Људи ово мистериозно место више не посећују.

Разговарали са старијом госпођом која ту чува козе, и која се баш и тог кобног 2. априла нашла на насипу. Она је за Еспресо још једном подсетила шта је видела тог дана, о разговору са полицијом, али и шта се након убиства свакодневно дешавало на насипу.

– Сваки дан сам овде, обично у попдневним часовима. Била сам и тад и све рекла полицији. Притискали су ме да се сетим свега. У 15 до 5 сам видела девојчицу и Зорана или Владимира, ту код рампе. Не могу са сигурношћу да тврдим ко је био од њих двојице, јер нисам обраћала пажњу. Али, рекао је малој: „Јано, дођи вамо“, то сам запамтила. Изашла сам с козама и девојчица је кренула ка њима, он је тада позвао. Отишла сам даље насипом, а натраг сам се вратила у 15 до 7. За тих два сата нисам приметила ништа необично, нити да је нека црна девојка трчала, а ни да је неко тражио. Ујутру сам сазнала шта се догодило и била сам изненађена – објашњава она и додаје да јој није свеједно јер убица није пронађен, иако је прошло годину и по дана.

Такође, она додаје да козе на насипу у Црвенки чува годинама и да убијену Јелену није видела ни тог дана, али ни пре тога.

– Доста људи овде пролази, још више њих трчи, а ја сам ту свакодневно. Не знам, али ја ту девојку никада нисам вилдела. За све сам сазнала из медија тек сутрадан.

Госпођа је још рекла да је након убиства, када је подигнута плоча поред места где је тело пронађено, најчешће долазила њена мајка, али и Зоран и његов отац Владимир.

– Оног брата сам видела можда пар пута, а мајка Зоранова није била никад. Бар је ја нисам видела. Зоран и његов отац су најчешће долазили 2. или 3. у месецу, као на дан смрти. Али, већ два, три месеца нико није био, а мајка јој је умрла.

Фото: Јутјуб

Она додаје да је истина да се на насипу налази све мање људи, односно да они који су пре долазили често, сад ретко кад посете мистериозну стазу која је можда била кључно место убиства и највећа мистерија у злочину, баш због своје пространости која је извршиоцима овог злочна ишла на руку.

Према изворима Еспреса, један од могућих праваца полицијске истраге који би помогао у расветљавању овог злочина, јесте теорија да су убице или више њих желеле да злочин прикрију, односно да тело никада не буде пронађено. Наиме, како објашњава наш саговорник, могући план убице и његових помагача могао је бити да се убиство прикрије Јелениним наводним нестанком или отмицом, а насип је био идеално место. Треба узети у обзир да је Зоран одлично познаје тај терен и да је имао довољно времена да све среди уз помоћ осталих чланова породице. Блато пронађено на фармеркама такође указује на то да је он био на месту где је нађено тело, иако је све време тврдио да није тако.

Како објашњава наш извор, наводи новинарке која је Владимиру Марјановићу саопштила да је Јелена убијена и да се он ухватио рукама за главу и почео да виче: „Не, не“, не морају да представљају тугу због смрти снаје, већ можда страх да је план откривен!

Такође, ако се у обзир узме Зораново хладно понашање и реакција без емоција на сазнање да му је супруга мучки убијена, прича породице Марјановић све више губи смисао, објашњава наш саговорник.

Није искључено ни да је Јелена сазнала за љубавницу Зорицу Митровић, која је можда до тад за њу била кућна пријатељица , одлучила да напусти Зорана и узме дете.

Све ово су теорије и треба сачекати даљи ток истраге, ускоро почињу сведочења, и ствари би требало да постану доста јасније.
 

Извор: М.Б. / Еспресо.рс