Издвајамо Русија

ЗАПАД ДОБИО ЈАСНУ ПОРУКУ: Путин лично лансирао четири балистичке ракете током тестова “нуклеарне тријаде“ (ВИДЕО)

Руска војска је спровела успешна лансирања балистичких ракета на полигону у близини Архангељска и на полуострву Камчатка.

Све ракете су успешно погодиле циљеве обуке. У извештају Министарства одбране Русије је речено да је ИЦБМ Топољ лансиран са космодрома Плесецк у области Архангељска. Ракета је погодила циљ обуке на полигону Кура на полуострву Камчатка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Две друге балистичке ракете су лансиране са нуклеарне подморнице Пацифичке флоте из вода Охотског мора. Ракете су погодиле циљеве обуке на полугону у области Архангељска.

Последња ракета која је коришћена у овом вежбама је лансирана са Барентсовог мора са нуклеарне подморнице Северне флоте.

Према подацима Министарства одбране, у вежбама су учествовале копнене, морске и ваздухоплове дивизије руске војске опремљене стратешким и тактичким нуклеарним оружјем. Укључени су били авиони дугог домета Ту-160, Ту-95МС и Ту-2М3.

Авиони су узлетели из руских ваздухопловних база Украјинка (у Амурској области), Енгелс (у области Саратов) и Шајковка (област Калуга).

Владимир Путин лично је лансирао четири балистичке ракете у овим вежбама. Министарство одбране је објавило видео тестове руске “нуклеарне тријаде.“

Руски председник Владимир Путин је учествовао у вежбама руских стратешкких нуклеарних снага, рекао је Дмитриј Песков, председнички секретар за штампу.

Песков је додао да је Путин лично лансирао четири балистичке ракете. Министарство одбране Руске Федерације је објавило видео снимак о планираним вежбама Стратешких нуклеарних снага.

Видео приказује припреме за лансирање интерконтиненталних балистичких ракета Топољ, узлетање два стратешка бомбардера, и лансирање балистичке ракете са подморнице.

 

Извор: Wебтрибуне.рс