Србија

ЗАТРОВАЛИ НАМ ЗЕМЉУ! Познати немачки научник каже да ће се Срби због НАТО злочина деценијама РАЂАТИ ДЕЦУ СА…

Читаве генерације деце у Србији наредних деценија рађаће се са тешким деформитетима због осиромашеног уранијума из НАТО бомби, тврди познати немачки психолог др Рудолф Хензел!

Овај угледни научник са универзитета у граду Линдау један је од многобројних страних стручњака који подржава иницијативу српских колега да се НАТО тужи због злочина који је починио током бомбардовања 1999. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Страшан злочин

Хензел у писму којим се придружује овој иницијативи каже да је НАТО свесно и вољно починио геноцид у Србији и да се преко тога не може тек тако прећи.

„Прошло је више од деценије и по од агресије коју су противно међународном праву започеле НАТО снаге, користећи високотоксичне и радиоактивне уранијумске пројектиле, а последице се још осећају.

У Србији су у експанзији агресивна канцерогена обољења, како међу младима, тако и међу старима, и попримају размере епидемије. Људске патње су неописиве и неизмерне.

Захваћена је цела Србија, а посебно је погођен њен југ, Косово и Метохија. Земља је потпуно затрована. Услед оштећења генетског материјала, постоји реална опасност да се из генерације у генерацију рађају деца са тешким деформитетима“, пише Хензел, подржавајући оснивање Координационог тела које би утврдило последице НАТО бомбардовања у Србији.

Он каже да народ у Србији има право да сазна истину о страшном злочину који му је учињен 1999. године. „НАТО је у Србији, осим пројектила са осиромашеним уранијумом који садрже и високотоксичан плутонијум, употребио и друге експлозивне материје и ракетна горива. Бацана су и одређена хемијска једињења која приликом експлозије ослобађају отровне материје.

Сви ови отрови узрокују канцерогена обољења, а стопа оболелих од малигних болести у Србији се повећава из године у годину. Такође, расте број новорођенчади са деформитетима, као и број деце оболеле од леукемије.

Зато је морална обавеза свих који су се сусретали са овим проблемом – лекара, научника, новинара, контаминацијом погођених официра, војника и грађана – да стану уз своје грађане и изнесу им истину“, пише Хензел.

Открити истину

Према његовим речима, многи су у протеклих 18 година покушали да сакрију истину и управо због тога подржава иницијативу групе српских научника да се она коначно открије.

„Донедавно су политичари уз помоћ медија, а под притиском починилаца злочина, скривали истину од грађана Србије. Храбри и одговорни српски лекари, научници, бивши официри, бивши политичари сада су успели да пробију зид ћутања због добробити народа Србије, али и других народа у суседним земљама који деле исту судбину“, пише Хензел.

Угледни психолог и педагогРудолф Хензел је један од најугледнијих немачких психолога и педагога. Аутор је низа радова из ове области, а предавао је на неколико најугледнијих немачких универзитета. Оснивач је и члан неколико пацифистичких невладиних организација, попут „Удружења за мир“ из Цириха.

Извор: Informer.rs