Србија

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ „ПАДА“ У ПОНЕДЕЉАК?! Форензички психолози откривају: ОДАЋЕ ГА САУЧЕСНИЦИ!

Фото: Јутјуб

– Зоран Марјановић је нарцисоидна личност и за себе сматра да је изнад ситуације у којој се налази. Због тога још ‘не пуца‘ и не говори ништа о убиству своје жене – криминолог Златко Николић

Месец дана од хапшења Зорана Марјановића због убиства супруге Јелене Крсмановић на видело су испливале контрадикторности у његовим изјавама, о ставу према мртвој супрузи, али и нелогичности у изјавама пре и након што је беживотно тело његове супруге пронађено у каналу код насипа у Црвенки.

Предложени су сведоци који ће бити испитани од наредне недеље, међу којима су и његов отац и брат Владимир и Милош, али и сестра од стрица Јелене Крсмановић Теодора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Породица Зорана повукла се у кућу, престали су да дају изјаве и вешто избегавају сваки контакт са новинарима. Притисак који је на њима огледа се у изјави Владимира Марјановића, одмах по Зорановом хапшењу, када је изјавио да је његова снаја имала љубавника који ју је убио.

Самим тим поставља се питање: „Хоће ли Марјановићи ‘пући‘ под притиском и изнети све тајне везане за 2. април 2016. године, када је Јелена Крсмановић брутално убијена на насипу у Црвенки?“ Саслушање Владимира и Милоша Марјановића, као и Теодоре Крсмановић заказано је у понедељак 16. октобра у Вишем тужилаштву.

Према речима криминолога Златка Николића, Зоран Марјановић неће тек тако пући под притиском, јер он је нарцисоидан човек, који сматра да је изнад ситуације у којој је.

– Притисак је над целом његовом породицом. Стога, знајући како саучесници реагују када буде стани-пани, не би ме чудило да неко од његових чланова породице нешто не каже покушавајући да себе сачува – прича Николић.

С друге стране, Милан Костић, судски вештак и форензички психолог, сматра да ће оног тренутка када буде подигнута оптужница против Зорана Марјановића читава прича добити другачији обрт и димензију.

– Оптужница ће бити кључни тренутак. Онда када се докази против њега обелодане, претпостављам да ће то бити тај тренутак који може да изазове реаговање и промени досадашњу тактику и стратегију одбране окривљеног.

Мени се чини да код њега постоји веровање да ствари по њега нису отишле далеко – објашњава Костић.

Према његовим речима, подизање оптужнице против Марјановића значиће да му тло под ногама измиче.

– С тим у вези, очекује се реакција која би допринела његовом отварању према случају. Јер ми осим његове негације да је то дело починио немамо никакав други начин одбране – наводи он.

Како каже Костић, посебно је интересантно посматрати Зоранову породицу и читав породични круг.

– Код њих је на неки начин све узајамно повезано те када буде подигнута оптужница, читав систем одбране може бити заједнички став који ће можда бити обухваћен неком врстом контраоптужбе према жртви. Такође, тада може да се очекује да неко од његових чланова породице пукне под притиском и исприча оно шта зна о убиству Јелене – истиче наш саговорник.

Саслушања у понедељак – сведоче отац и брат

Саслушање Владимира и Милоша Марјановића, као и Теодоре Крсмановић заказано је у понедељак 16. октобра у Вишем тужилаштву. Након њих, крајем овог месеца биће испитани остали сведоци чија имена стоје у кривичној пријави подигнутој против Зорана, међу којима је и супруга Зорановог брата Милоша Милица, али и мистериозна блиска пријатељица породице Марјановић.

Извор: Kurir.rs/Blic.rs