Издвајамо Србија

ИВИЦА ДАЧИЋ: Певао сам Мекалистеру „Ко то каже, ко то лаже Србија је мала“

Београд — Шеф српске дипломатије Ивица Дачић говорио је у емисији “Око” на РТС и о свом певању, а како каже, пева свима јер је онда тешко да кажу нешто лоше о Србији.

Упитан о томе да ли је било прикладно да пева председнику Турске, Дачић је рекао да сваку своју вечеру завршава песмом „Тамо далеко“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ја сам певао са Шојгуом на руском, (Дејвиду) Мекалистеру (известиоцу Европског парламента за Србију) сам певао ‘Ко то лаже, ко то каже Србија је мала’ и учио га да игра коло“, додао је Дачић.

Подсећамо, српски шеф дипломатије Ивица Дачић певао је почетком октобра турском председнику Реџепу Тајипу Ердогану на турском језику на свечаној вечери организованој у Ердоганову част.

Снимци Дачићевог певања Ердогану објављени су на друштвеним мрежама.

На једном снимку се може видети како Дачић у близни стола за којим су Ердоган и његова супруга Емина, као и српски председник Александар Вучић са својом супругом Тамаром, пева песму „Осман-ага“ на турском језику.

Такође, објављен је и снимак на којем се види како Дачић на свечаној вечери пева „своју“ Миљацку, за коју му је београдски муфтија Мустафа Јусуфспахић дао бакшиш.

Ово није први пут да Дачић узима микрофон и пева, исто је учинио и крајем августа на скупу у „српском“ летовалишту у Паралији, где је имао читав програм. Тада је отпевао десетак песама, а међу њима и једну грчку и једну руску.

Осим тога, Дачић је током свечане вечере приређене за госте на инаугурацији председника Александра Вучића у јуну ове године певао „О соле мио“ пред бившим министром спољних послова Италије и саветником председника Србије Франком Фратинијем.

 

Извор: Б92