Издвајамо Свет

ИНСАЈДЕР ОТКРИО ЗАПАЊУЈУЋЕ ДОКУМЕНТЕ: Руска војска је толико моћна, да би за 36 сати ПРЕГАЗИЛА НАТО!

Сва та глупост око тога да НАТО штити Пољску и Балтик је управо то, глупост – нису они безбедни што их штити НАТО, већ зато што Руси не намеравају да их нападну.

НАТО има мало поверења у своју способност да се супротстави руском нападу на чланице источне Европе, наводи се у процурелом интерном документу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Немачки лист Дер Спиегел је објавио одломке из НАТО-овог “Извештаја о напретку и јачању одвараћања и одбрамбене способности савеза“ у свом суботњем издању. У извештају се наводи способност савеза да “реагуј брзо и – ако је потребно – одрживо“ у случају кризе.

Извештај закључује да мање командне структуре и логистичке потешкоће стављају овај савез у неповољан положај ако Русија направи корак ка земљама као што су Пољска, Естонија, Летонија или Литванија.

“Способност НАТО-а да логистички подржи брзо ојачање у проширеној територији европске области одговорности је атрофирала након краја Хладног рата,“ наводи се у извештају Дер Спиегел-а.

Процењује се да , наводи се у извештају америчке Ранд Цорпоратион. НАТО је у последњих неколико година значајно ојачао своје присуство на прагу Русије, али министри одбране позивају на модернизацију савеза.

“Знамо да морамо прилагодити и модернизовати савез и његове командне структуре,“ рекао је за Дер Спиегел норвешки министар одбране Ине Ериксен Сореиде.

 

Извор: Wебтрибуне.рс