Издвајамо Свет

КЛИНЦЕВИЧ УПОЗОРИО ТРАМПА: Не изазивајте Иран, није вам то Северна Кореја!

Франц Клинцевич (Фото: Јутјуб)

Председнику САД Доналду Трампу би било боље да не изазива Иран, његов војни потенцијал је вишеструко већи од од могуцћности Северне Кореје, изјавио је за Спутњик први заменик заменика председника Комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Франц Клинцевич.

Човек је звезда, то потврђује цела делатност Доналда Трампа на дужности председника САД. Некад је тешко направити разлику — да ли се ради о представи или су то реалне намере“, рекао је сенатор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он није искључио да су и последње изјаве Трампа о Ирану сличне „махањима руку“ као у случају Северне Кореје.

„Доналд Трамп треба да разуме да су излазак САД из Париског споразума о клими и Унеска и раскид нуклеарног споразума са Ираном, са тачке гледишта међународне безбедности, различите ствари“, рекао је Клинцевич.

„Као војник, могу са сигурношћу да кажем да војни потенцијал Ирана вишеструко превазилази могућности Северне Кореје и да би Америци било боље да не кушају снагу ове блискоисточне државе. Како год, не бих се играо са тим“, додао је законодавац.

Политика није позоришна сцена, „ако је на сцени оружје, оно ће обавезно опалити“, закључио је Клинцевич.

Председник САД Доналд Трамп је у петак у обраћању Американцима одбио да званично потврди конгресу да Иран не поштује споразум о нуклеарном програму, али није ни на међународном нивоу оспорио да Иран поштује споразум.

Трамп је рекао и да ће Бела кућа сарађивати са конгресом на „озбиљним недостацима“ међународног споразума са Ираном и обећао да ће САД увести нове санкције Ирану због подршке тероризму.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com